Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bluesima gradski derbi

Lampard pobijedio Mourinha: Kovačić asistent u slavlju Chelseaja protiv Tottenhama

U susretu učitelja i učenika slavio je učenik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog Chelsea je na gostovanju pobijedio Tottenham s 2:0, a za prvi pogodak Bluesa asistirao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Bio je to susret u kojem je u glavnoj ulozi bio VAR, a dvije možda i ključne odluke, otišle su na stranu gostiju - jedanaesterac i crveni karton.

Junak utakmice bio je brazilski reprezentativac Wilian, koji je zabio oba gola za Chelsea, prvog u 12. minuti, a drugog u posljednjim trenucima prvog dijela. Zanimljivo, Willian je tek drugi put u 215 premierligaških nastupa zabio dva gola na jednoj utakmici.

gol expired Boban se oglasio nakon najtežeg Milanova poraza u zadnju 21 godinu: "Nećemo imati lijep Božić" divider

Gosti su poveli u 12. minuti nakon kornera. Willian je izveo korner dodavši do Kovačića, koji mu je vratio loptu, a Brazilac je ušao u kazneni prostor i sjajno opalio u suprotni kut za 1:0. U posljednjim trenucima prvog dijela vratar Tottenhama Paulo Gazzaniga je neopreznim startom oborio Marcosa Alonsa, a sudac Anthony Taylor je uz provjeru VAR-a dosudio kazneni udarac za Bluese. Brazilac je sigurno zabio za 2:0.

Konačan udarac Spursi su dobili u 63. minuti kada je isključen Son. Korejski reprezentativac je nakon jednog duela sa zemlje udario nogom Rudigera, a sudac mu je nakon asistencije VAR-a pokazao crveni karton.

gol expired Badr Hari oglasio se nakon ozljede: Sportski pohvalio, ali i "bocnuo" protivnika i najavio revanš divider

Utakmica je u 68. minuti nakratko prekinuta jer je netko od domaćih navijača gađao vratara Chelsea Kepu, a gostujući branič Rudiger se žalio na rasističke uvrede s tribina. Kovačić je za Bluese, koji su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, igrao do 68. minute.

U nedjelju je odigrana još jedna utakmica, fenjeraš Watford je pobijedio Manchester United sa 2:0 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone.

Na ljestvici vodi Liverpool s 49 bodova, Leicester City je drugi s 39 bodova, a aktualni prvak Manchester City na trećoj poziciji ima 38 bodova. Chelsea na četvrtoj poziciji ima 32 boda, a Tottenham je sedmi s 26 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider