Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U "pet do 12"

Čekao se samo potpis za Chelsea, a onda je sve šokirao: Zamjena ipak stigla!

Klubovi su se već bili dogovorili i trebalo je samo obaviti formalnosti, ali uslijedio je neočekivani obrat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadnji dan prijelaznog roka može biti vrlo turbulentan, a najbolje je to na svojoj koži osjetio Chelsea. Aktualni prvak Engleske htio je dovesti Rossa Barkleyja iz Evertona; talentirani veznjak već je dugo na izlaznim vratima Evertona, a činilo se da će mu se želja i ostvariti nakon što su klubovi dogovorili odštetu od 38 milijuna eura.

Barkley je već bio na liječničkom pregledu, ali u nevjerojatnom preokretu usred pregleda je odlučio da ipak ne želi u Chelsea! Prema pisanju engleskih medija, Barkley se nadao transferu u Tottenham, ali Everton je odbio početi pregovore sa Spursima.

Barkley je uzvratio ovim šokantnim potezom, ali Chelsea je ipak pronašao zamjenu. Jedan od zadnjih igrača koji je na zadnji dan prijelaznog roka promijenio klub postao je Danny Drinkwater, veznjak Liecestera i jedan od heroja njihovog pohoda na naslov 2016. godine.

Odšteta je ista kao i za Barkleya – 38 milijuna eura – a u novom klubu ponovno će igrati s bivšim suigračem iz Leicestera N'Golom Kanteom.

27-godišnji Drinkwater prošao je omladinsku školu Manchester Uniteda, ali u klubu iz rodnog grada nikad nije dobio priliku. Nakon serije posudbi skrasio se u Leicesteru gdje je postao prvak i engleski reprezentativac. U šampionsku sezonu Lisica ugradio je dva gola i sedam asistencija, a upravo su njegove lopte često u prilike izbacivale Riyada Mahreza i Jamieja Vardyja.

Osim Drinkwatera, Antonio Conte je doveo i desnog beka Davidea Zappacostu iz Torina kojeg je platio 25 milijuna eura. 

Everton se nije uspio riješiti Barkleyja, ali bio je uspješniji što se tiče ulaznih transfera - novi igrač kluba iz Liverpoola postao je Nikola Vlašić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider