Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sad u tursku

Čačić i Modrić o prekidu utakmice: ''Pokazali smo dobru volju, ali…''

Jako nevrijeme praćeno obilnom kišom koje je pogodila velik dio Hrvatske krivac je što nije odigrana kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Kosova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izjavio je kako je odluka o prekidu subotnje utakmice protiv Kosova zbog jake kiše koja natopila teren vodom, bila jedina logična.

"Vidjelo se da uvjeti nisu pogodni za igru. I mi i gosti pokazali smo dobru volju, nastojali doći na zagrijavanje, pokušali igrati, no u prvih 20 minuta bilo je očito da se samo možemo dovesti u situaciju da se netko ozlijedi. Bilo je logično prekinuti utakmicu", rekao je Čačić.

S izbornikom se složio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

"Od početka je bilo jasno kako se u ovim uvjetima nije moglo igrati. Nama je ovo bila prevažna utakmica i zato nismo željeli ništa riskirati. Pokazali smo dobru volju i započeli utakmicu, ali vrlo brzo je bilo jasno kako nema smisla nastaviti".

Utakmica je privremeno prekinuta u 23. minuti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio definitivno prekinuti susret.

Fifa sada mora donijeti odluku o novom terminu, dok će Hrvatska kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. nastaviti u utorak kada gostuje u Eskisehiru kod Turske koja je u subotu izgubila u Harkivu od Ukrajine sa 0-2.

"Ne možemo utjecati na druge rezultate, ali isključivo ovisimo o sebi i budemo li na razini na kojoj smo bili prije Islanda, to bi trebalo biti dovoljno za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Turskoj će sada biti imperativ osvojiti bodove, ali Hrvatska odlazi u Eskisehir s istom namjerom. Usredotočen sam na svoju momčad i naše ozračje", zaključio je izbornik.

Na čelu skupine I trenutačno je Ukrajina sa 14 bodova, Hrvatska i Island imaju po 13, a Turska 11 s tim da Hrvatska ima utakmicu manje.

Skupina I

Finska - Island 1-0 (Alexander Ring 8)
Ukrajina - Turska 2-0 (Andrij Jarmolenko 18, 42)
Hrvatska - Kosovo - prekinuta zbog kiše u 23. minuti

1. Ukrajina 7 4 2 1 11-5 14
2. Hrvatska 6 4 1 1 11-2 13
3. Island 7 4 1 2 9-7 13
4. Turska 7 3 2 2 11-8 11
5. Finska 7 1 1 5 5-10 4
6. Kosovo 6 0 1 5 3-18 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider