Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"mislite da me bilo strah?"

Junak Petković iskreno nakon rušenja Benfice: "Nisam igrao za izbornika. Igrao sam za Dinamo"

Bruno Petković otkrio je nakon utakmice da ga nije bilo strah preuzeti odgovornost izvođenja kaznenog udarca protiv Benfice.

Jedan od junaka nove velike pobjede Dinama u Europskoj ligi, Bruno Petković, otkrio je nakon utakmice s Benficom da ga nije bilo strah pucati kazneni udarac, koji je donio pobjedu Modrima nakon prvih 90 minuta.

"Ova momčad može jako puno, Glupo bi bilo da si postavljamo neke granice, limite, a glupo bi bilo i da poletimo, da pomislimo da smo svemogući. Odradili smo tek prvu od dvije utakmice, a čeka nas još jedna paklena u Lisabonu", rekao je strijelac Dinamovog pobjedničkog pogotka protiv Benfice, središnji napadač Bruno Petković.

"Mislite da sam se uplašio? Nisam"

U 38. minuti Dani Olmo je srušen u kaznenom prostoru, a Petković je hladnokrvno poslao loptu u mrežu iz kaznenog udarca, nakon nešto duže koncentracije.

"Mislite da sam se uplašio? Nisam. Da nisam vjerovao da ću zabiti, ne bih ni uzeo loptu", samouvjereno će Petković, baš onako kako se postavio i na terenu, gdje je odigrao još jednu partiju, možda vrijednu poziva u reprezentaciju.

gol expired Bjelica miran i ozbiljan: "Dobro smo izgledali, a Benfica plače zbog jednog igrača" divider

"Nitko sretniji od mene da zaigram za reprezentaciju, ali ja sam danas igrao za Dinamo. Nisam igrao za izbornika, nisam igrao ni za koga na tribinama. Naravno, to se ne odnosi na naše navijače. Prvenstveno sam igrao za ovu momčad, za moje suigrače, koji su stvarno odigrali jednu mušku utakmicu, a ja sam im se pridružio", izjavio je Dinamov centarfor koji je puno vremena proveo u zraku i dobio mnoge zračne duele sa s Benficinim stoperima.

"Očekivali smo momčad koja vrši visoki presing. Vjerujem da posjedujem takve kvalitete u igri da mogu zadržati loptu, omogućiti suigračima da se lakše priključe. Odigrali smo takvu utakmicu, jer je danas trebalo odigrati takvu utakmicu. Možda nekome nije izgledalo tako lijepo, ali nama je."

Očekuje li sličan dvoboj na Luzu?

"Ne znam kakva će biti utakmica u Lisabonu. Imamo trenera i cijeli stručni stožer koji će nam reći kako da igramo. Vidjet ćemo kako ćemo se tamo postaviti."

gol expired Trener Benfice: ''Dinamo nas nije iznenadio, ne bih ništa promijenio'' divider

Dinamova obrana odigrala gotovo savršenu utakmicu

Dinamo se na Maksimiru postavio čvrsto i odgovorno, strpljivo čekajući svoje prilike iz brzih protuudara. Obrana je još jednom izdržala bez primljenog pogotka.

"Mislim da smo stvarno jako dobro odigrali. Mislim da nam nisu puno prijetili, osim one prve situacije kad nas je Livaković izvukao. Pokazali smo tko je ovdje gazda, ali nije još gotovo. Tek je prva utakmica. Naravno, sretni smo zbog pobjede i nadamo se dobrom rezultatu i u drugoj utakmici, dobroj utakmici i da prođemo", rekao je Dinamov desni bočni Petar Stojanović i pohvalio suparnika.

"Vidjeli smo i danas da su dobra ekipa, ali mi im nismo dali puno prostora pa zbog toga nisu mogli puno prijetiti."

gol expired Portugalski mediji kritiziraju Benficu i dive se atmosferi: "Najgora utakmica aktualnog trenera" divider

Pune tribine Maksimira i navijačka pjesma nosili su momčad svih 90 minuta.

"Presretan sam zbog toga. Bili su naš 12. igrač, kao i do sada u Europi. Lakše je igrati uz takve navijače, hvala im puno na tome", rekao je Stojanović.

Na Luzu će odnos snaga na tribinama biti bitno drugačiji, a kakav će biti na terenu?

"Bit će teška utakmica, ali ostavit ćemo srce na terenu, pokazati da i mi znamo igrati, kao što smo i danas pokazali da smo jako dobra ekipa i da i oni nas moraju respektirati. Moramo ići smireno. Sad još imamo Rijeku, a onda ćemo razmišljati o njima."

Obrana će ponovno biti na iskušenju. Može li i Dinamo i treću utakmicu zaredom sačuvati mrežu netaknutom, što bi značilo prolaz u četvrtfinale.

"Nadam se tome. Moramo biti koncentrirani i mislim da će onda i to doći", zaključio je Stojanović.

gol expired Igrači smiruju euforiju, Bjelica odlučno poručio: "Vjerovao sam u pobjedu, a sada vjerujem i u prolaz" divider

Livaković ponio teret kapetana Dinama

Dinamo je u ovoj utakmici u ulozi kapetana vodio Dominik Livaković, koji je u toj ulozi zamijenio ozlijeđenog Arijana Ademija.

"Stvarno je velika čast što sam bio kapetan na ovoj utakmici, što sam poveo ekipu na teren u ovoj povijesnoj utakmici, ali imamo još jednu povijesnu koju trebamo odigrati, možda i bolje nego ovu koju smo odigrali gotovo bez pogreške."

Zahvaljujući njegovoj sjajnoj intervenciji u 7. minuti, kad se našao oči u oči s Grimaldom, Dinamo je ostavio Benficu bez pogotka.

"Savršena je bila obrana. Imali smo situaciju na početku, ali zato sam tu ja da im pomognem, kao što su oni meni pomogli i u sljedećih osamdesetak minuta. Nadam se da sam doprinio pobjedi."

I kapetan je pohvalio gledatelje.

"Hvala navijačima što su nas podržali. Nadam se da će biti još ovakvih utakmica."

U Lisabonu očekuje taktički sličan dvoboj.

"Oni će morati krenuti po pobjedu, a mi moramo odigrati isto ovako obranu, ostaviti srce na terenu i onda neće biti problema", zaključio je kapetan Dinama i dobio poljubac od trenera Nenada Bjelice koji je baš u tom trenutku prošao miks zonom.

gol expired Veliki dan za hrvatski nogomet: Zahvaljujući Dinamu, pola lige ide u Europu! divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider