Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se potpis

Dinamov dragulj odlazi u Bundesligu: Ugledni klub plaća rekordnu odštetu

Dinamo je na rubu unosne prodaje svog lijevog beka.

Mladi lijevi bek Dinama Borna Sosa (20) nalazi se u Stuttgartu gdje je obavio liječničke preglede i uskoro bi trebao potpisati za istoimeni bundesligaški klub.

Njemački Bild je izvijestio da je transfer već dogovoren. Dinamo bi trebao zaraditi osam milijuna eura, a očekuje se da će Sosa potpisati na četiri godine.

Prema Transfermarktu, Stuttgart bi ovom odštetom izjednačio rekord za najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Rekord trenutno drži Zdravko Kuzmanović koji je 2009. stigao iz Fiorentine za također osam milijuna eura.

Sosa je prošao omladinsku školu Dinama, a igra i za mlade hrvatske reprezentacije. Za seniorsku reprezentaciju još nije debitirao, ali već godinama figurira kao dugoročno rješenje na uvijek deficitarnoj poziciji lijevog beka.

U Stuttgartu trenutno na njegovoj poziciji igra Emiliano Insua, bivši igrač Liverpoola, Atletico Madrida i Sportinga, čiji ugovor istječe na kraju sezone, ali će ga, prema pisanju Bilda, produžiti. "Švabe" su trenutno osma momčad Bundeslige i još imaju izgleda plasirati se u Europu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider