Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeg iz opasne zone

Blitz-uspon Herthe na krilima raspoloženog Bosanca: "Godine su samo broj"

U petak navečer odigrana je prva utakmica 27. kola Bundeslige, drugog poslije nastavka sezone nakon nastavka sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je tek odigrana prva utakmica drugog kola nastavka sezone Bundeslige, već sad se može reći da je Hertha napravila odličan posao u svojih 180 post-korona minuta.

U sinoćnjem berlinskom derbiju Hertha je u drugom poluvremenu deklasirala gradskog rivala Union Berlin sa 4:0, a najveći doprinos pobjedi dao je bivši bosanskohercegovački reprezentativac i današnji kapetan Herthe Vedad Ibišević.

Upravo je on u 51. minuti postigao vodeći pogodak, da bi, tek što je lopta krenula s centra, sjajnom asistencijom pronašao svog suigrača Dodija Lukebakija koji je povećao rezultat i praktički ugasio nadu Unionu da bi mogli ostati neporaženi.

Ibišević tu nije stao, asistirao je i za treći pogodak Herthe otklonivši svaku sumnju oko toga tko će biti proglašen za igrača utakmice.

gol expired Uragansko poluvrijeme u berlinskom derbiju: Gosti doživjeli pravi potop divider

Hertha je tako stigla do maksimalnih šest bodova u ova dva kola čime je pobjegla iz opasne zone prema sredini ljestvice. Prošlog vikenda su kao gosti sredili Hoffenheim s 3:0 (Ibišević je tu bio strijelac drugog zgoditka).

Donedavno bili među ugroženima, sad sanjaju Europu

Prije nego li je sezona prekinuta bili su blizu onih najugroženijih, sa samo sedam pobjeda u dotad odigranih 25 kola. Međutim, sada su povezali dvije pobjede i popeli se na visoko 10. mjesto te im niti Europa nije daleko.

Naime, ukoliko Kup osvoji netko tko je plasiran među prvih šest (a u polufinalu su od takvih klubova Bayern i Bayer Leverkusen), onda će i sedmo mjesto iz Bundeslige voditi u kvalifikacije Europske lige. A trenutno je Hertha od tog sedmog mjesta koje drži Freiburg udaljena samo tri boda... Doduše, uz utakmicu više odigranu, ali do kraja je još sedam kola i svašta se može dogoditi, naročito ako popularni Vedator nastavi igrati u ovakvoj formi na pragu svog 36. rođendana.

U Herthi se uzdaju u njegove golove jer, kako su sinoć poručili: "Godine su samo broj."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider