Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije razgovarao sa srnom

Bjelica uoči Šahtara ispalio: "Ne želim umanjivati njihove pobjede, ali ukrajinska liga je slaba"

Nogometaši Dinama otputovali su u Ukrajinu gdje ih u utorak čeka okršaj protiv Šahtara u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je predvođen trenerom Nenadom Bjelicom otputovao u Ukrajinu, gdje ga u utorak navečer očekuje susret 3. kola skupine C Lige prvaka protiv Šahtara. Uoči samog puta za Harkiv trener Modrih stao je pred kamere i mikrofone, te podijelio dio informacija.

* Kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima?

"Sutra imamo još jedan trening pa ćemo vidjeti to je spreman dati svoj maksimum u utakmici, a tko nije."

* Kakav je osjećaj uoči utakmice?

"Uvijek je osjećaj pozitivan."

Erik ten Hag (Foto: AFP) Bayern ima zamjenu za Niku Kovača: Ajaxov čudotvorac čeka mig bavarskog diva divider

* Kakva je momčad Šahtara i što očekujete?

"Šahtar ima izuzetno veliku kvalitetu u napadu. Imaju Brazilce koji su nepredvidivi, u obrani im igraju uglavnom Ukrajinci, koji su uglavnom u reprezentaciji. Teško je toj momčadi nači veliki nedostatak u igri, ali vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego protiv Cityja. Pokušat ćemo u obrani biti stabilni, a u napadu bolje odigrati i onda se možemo nečemu nadati", rekao je Bjelica prije odlaska za Harkiv.

* Jeste se čuli s Darijom Srnom?

"Nisam se čuo."

* Jeste li gledali Šahtar uživo?

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane pred otkazom, Modrić i Bale "dali svoje": Dva kandidata za novog trenera Reala divider

"Bili su dečki u Ukrajini pogledati utakmicu, ali nije ona mjerilo Šahtarove kvalitete. Ne želim umanjiti vrijednost njihove pobjede, ali njihova liga je dosta slaba. U 11 utakmica ostvarili su 11 pobjeda. Mi se više fokusiramo na njihove utakmice u Europi ove i prošle sezone."

* Kako su vam se činili u prve dvije utakmice u Ligi prvaka?

"Izuzetno su nezgodni, brzi, imaju dobre defanzivne bekove, dobro kombiniraju u sredini terena. Stvarno jedna vrlo potentna ekipa. Ali vjerujem da ćemo biti bolji nego protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom."

Postava Cityja kod Palacea (Izvor: Opta) Guardiola opet našao rješenje: Zašto je ova Cityjeva formacija nevjerojatna divider

* Je li City lakše dobio njih ili Dinamo?

"Mislim da je City lakše dobio njih. Rezultat 3:0 nije se dogodio u 94. minuti. No teško je, zapravo nemoguće uspoređivati te dvije utakmice. Svaka je posebna i sama za sebe."

Dinamo će kod Šahtara u utorak...

Ukupno glasova:

Bruno Petković je uoči puta naglasio kako je spreman za utakmicu.

"Nemam problem, vjerujem kako ću biti spreman. Ja sam na raspolaganju, no vidjet ćemo kako će trener odlučiti," kazao je napadač Dinama i hrvatske vrste.

Petković je naglasio kako je Šahtar odlična ekipa, posebno prema naprijed, ali i dodao: "Možda su na papiru favoriti, ali idemo se u Ukrajinu potući.

"Modri devet" je dodao kako se nada da će imati više prostora u napadu nego protiv Manchester Cityja.

"Nema ekipe na svijetu koja se može mjeriti sa Cityjem što se tiče posjeda lopte i presinga nakon što izgube loptu. No, protiv Šahtara ćemo sigurno imati više prostora," poručio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider