Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gojak zabio i asistirao

Potop BiH u Armeniji: Mkhitaryan udaljio susjede od Eura, Prosinečki podnio ostavku

Bosna i Hercegovina napravila je nekoliko koraka unazad u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a kako prenosi Avaz Robert Prosinečki podnio je ostavku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je s 4:2 na gostovanju kod Armenije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Razočarani hrvatski izbornik Robert Prosinečki podnio je ostavku, prenosi Avaz. 

"Preuzeo sam reprezentaciju s ciljem da odemo na Europsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već kazao je predsjedniku saveza Elvedinu Begiću," kazao je Prosinečki na novinarskoj konferenciji u Erevanu.

"Imali smo neke svoje prilike, mada moram reći da je Armenija zasluženo slavila. Nismo bili na nivou, možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Onaj penal je možda trebao biti sviran, ali šta je tu je. To je sve nevažno, jer BiH više nema šanse ići na Euro", rekao je razočarani Žuti.

Henrikh Mkhitaryan bio je junak Armenije s dva pogotka i asistencijom. Zabijao je za 1:0 i 2:1, te asistirao za 3:2. Igrač Dinama Amer Gojak upisao je asistenciju za 1:1 i pogodak za 2:2, no sve uzalud. 

Hambardjuman je u 77. zabio za 3:2, a igrač Rijeke Stjepan Lončar je autor četvrtog pogotka, odnosno autogola u 95. minuti. 

Četiri utakmice prije kraja kvalifikacija BiH je tek četvrta sa svega sedam bodova, osam manje od vodeće Italije i pet od drugoplasirane Finske. Obje reprezentacije imaju po utakmicu manje i večeras igraju međusobni ogled u Finskoj. 

Armenija je pobjedom također preskočila BiH i ima dva boda više. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider