Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to je tek početak?

Valverdeova Barcelona neumoljivo ruši rekorde: Kao nikada prije u povijesti!

Nogometaši Barcelona na uvjerljiv su način otvorili novu sezonu, kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je sezona tek započela, nova Barcelona koju vodi Ernesto Valverde porušila je nekoliko rekorda nakon pobjede protiv Juventusa na otvaranju Lige prvaka. Katalonci su na krilima Messija samljeli talijanskog prvaka s 3:0, te pritom ostali na savršenom učinku na početku sezone.

Barcelona je Primeru otvorila s tri pobjede iz isto toliko utakmica i savršenom gol-razlikom 9:0. Nikada prije u klupskoj povijesti Barcelona nije otvorila novu sezonu s takvim učinkom.

S pobjedom protiv Juventusa, Barcelona je 19. put zaredom krenula u Ligu prvaka bez poraza. Posljednji poraz doživjela je davne 1997. godine, kada je na katalonskoj klupi sjedio Louis van Gaal. Tada je s 3:2 bolji bio Newcastle.

Do utorka navečer Barcelona i Juventus su dijelili rekord s 18 uzastopnih pozitivnih rezultata na otvaranju sezone u Ligi prvaka, no za Talijane je taj niz prekinut na "ružan" način.

Barcelona je isto tako upisala 22. utakmicu zaredom bez poraza na domaćem travnjaku u Ligi prvaka, što je najbolji niz od svih drugim momčadi u natjecanju. Posljednji klub koji je slavio na Nou Campu bio je Bayern 2013. godine. Bilo je 3:0 za bavarski sastav. U spomenute 22 utakmice Barcelona je slavila u 20 i remizirala u dvije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider