Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mateo oduševio

Golčine Rakitića i Kovačića u prijateljskom El Clasicu!

U Miamiju je odigran tek drugi u povijesti prijateljski El Clasico.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po tek drugi put u povijesti odigrana je prijateljska utakmica između Real Madrida i Barcelona. Prijateljski El Clasico odigran je u Miamiju, gdje je momčad Ernesta Valverdea slavila protiv aktualnog prvaka Europe koji s trenerske klupe vodi Zinedine Zidane.

Obje su momčadi zaigrale u punim sastavima, a susret su obilježili - Hrvati! Ivan Rakitić i Mateo Kovačić postigli su po jedan pogodak na susretu, s tim da je veznjak Reala upisao i asistenciju za Marca Asensia.

Rakitić je zabio za 2:0 Barcelone u 7. minuti prvog poluvremena, a Kovačić je smanjio rezultat svega sedam minuta kasnije. Real je asistencijom Kovačića stigao do izjednačenja u 36. minuti.

Rakitić je zabio prekrasan pogodak s ruba kaznenog prostora, nakon što mu je loptu dodao Neymar. Hrvatski je reprezentativac isprve vanjskim dijelom kopačke opalio i pogodio dijagonalni kut Realova gola.

Kovačić je sedam minuta kasnije odigrao lijepi dupli pas s Casemirom, lažnjakom izbacio svog čuvara i onda s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio donji desni kut nizozemskog vratara Cillessena.

Čudesnu kontru odigrali su Marco Asensio i Kovačić u 36. minuti, kada su od svog šesnaesterca u svega 15-ak sekundi stigli do Barcinog peterca, gdje je mladi krilni igrač Reala zavukao loptu u bliži kut za 2:2.

Pobjedu Barceloni osigurao je Gerard Pique u 50. minuti nakon ubačaja, odnosno asistencije Neymara. Brazilac je možda odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone, s obzirom da je transfer u francuski PSG blizu realizacije.

Spomenimo i da je Barcelonu u vodstvo doveo Messi nakon manje od tri minute igra u prvom poluvremenu. Lopta se pomalo i sretno odbila do Busquetsa, koji je proigrao Messija, a ovaj uz odbijanac zabio pored nemoćnog Keylora Navasa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider