Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije bio na prodaju, ali...

Barca ne odustaje od velike želje: Nude 65 milijuna eura i Rakitića!

Barcelona je spremna žrtvovati Rakitića zbog svoje prve želje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marco Verratti je prva želja Barcelone i igrač koji je označen kao prirodni nasljednik Andresa Inieste u veznom redu. S tim se slaže i legendarni Xavi koji talijanskog veznjaka vidi kao igrača koji bi se svojim kvalitetama savršeno uklopio u Barcin stil igre koji se, prema najavama novog trenera Ernesta Valverdea, u novoj sezoni vraća korijenima.

No, PSG nema namjeru prodati jednog od svojih ključnih igrača. Novac Nasseru Al-Khelaifiju nije presudan faktor; on želi stvoriti klub koji će se za vrh Europe ravnopravno boriti upravo s teškašima poput Barcelone, zbog čega ne želi prodati Verrattija koji je jedan od stupova njegove vizije.

U katalonskim medijima priznali su da je Verratti sve dalje od Barcelone, a često ga nazivaju i ''taocem PSG-a'' koji ga odbija prodati, iako on želi u Barcelonu. Međutim, Barcelona nema namjeru odustati od svoje velike želje, a zbog nje su se spremni odreći i jednog standardnog prvotimca - Ivana Rakitića.

Talijanski Calciomercato donosi ekskluzivnu vijest da je Barcelona za Verrattija ponudila 65 milijuna eura i Ivana Rakitića. Cilj Barcelone je jasan: ponuditi PSG-u zakrpu za rupu koja bi nastala odlaskom Verrattija.

Iako Rakitić nije označen kao igrač koji je na prodaju, mogao bi ''nastradati'' zbog Barcine želje za Verrattijem kojeg vide kao dugoročno rješenje i okosnicu veznog reda u sljedećih nekoliko sezona. Dodatni argument mogao bi biti i trener PSG-a Unai Emery koji je Rakitića vodio u Sevilli, a njegove sjajne igre za andaluzijski klub su mu i omogućile transfer u Barcu.

PSG je dosad ostao hladan na astronomske ponude koje su navodno dosezale i 100 milijuna eura i upitno je hoće li ih slomiti ova ponuda. Iako se puno pisalo o tome kako se Verratti nema namjeru vratiti u Pariz i želi u Barcelonu, talijanski veznjak je promijenio ploču i izjavio da ipak želi ostati.

''Vidio sam što je rekao moj agent i moram reći da to nisu moje riječi. Želim se ispričati svima u klubu, predsjedniku, navijačima i igračima. Postao sam igrač koji sam danas zahvaljujući PSG-u'', rekao je Verratti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider