Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katalonci idu u lisabon

Barcelona izbacila Napoli: Rakitić asistirao i skrivio penal, čudesan gol Messija

Napoli je pružio hrabar otpor, ali razlika u kvaliteti bila je prevelika.

Nogometaši Barcelone nastauvili su niz započet 2008. i po 13. put zaredom plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši Napoli s 3:1 (3:1) u uzvratnoj utakmici osmine finala odigranoj u subotu na Camp Nou.

Katalonci su poveli u 10. minuti pogotkom Clementa Lengleta nakon ubačaja iz kuta Ivana Rakitića. Na 2:0 povisio je Leo Messi u 23. minuti, a na njemu je skrivljen i kazneni udarac koji je u prvoj minuti sučevog dodatka u vodstvo 3:0 pretvorio Luis Suarez.

Napoli je u petoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu smanjio zaostatak iz kaznenog udarca dosuđenog zbog Rakitićevog prekršaja nad Driesom Mertensom. Precizan izvođač bio je Lorenzo Insigne.

gol expired Perišić zabio, Bayern pomeo Chelsea i u četvrtfinalu Lige prvaka ide na Barcelonu divider

Barcelona će već za šest dana, 14. kolovoza, pokušati izboriti mjesto u polufinalu Lige prvaka, a suparnik Kataloncima je njemački prvak Bayern koji je izbacio Chelsea.

Barcelona je s prve utakmice odigrane u Napulju prije pet mjeseci donijela aktivnih 1:1 te joj je i dvoboj bez pogodaka donosio plasman u polufinale. No, već u 10. minuti je domaća momčad došla do prednosti.

Udarac iz kuta izveo je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić i ubacio na vrh peterca, gdje se usamljen našao Francuz Clement Lenglet i glavom poslao loptu u mrežu. 

U 23. minuti Barcelona je udvostručila vodstvo. Messi se po desnoj strani probio kroz trojicu gostujućih igrača, posrnuo, digao se, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio suprotni kut.

gol expired Mihaljević umalo srušio svoj ovogodišnji rekord, Marko Čeko dvostruki prvak Hrvatske divider

Samo sedam minuta poslije Messi je ponovno zatresao mrežu, ali je na signalizaciju iz VAR sobe Čakir poništio pogodak zbog Messijevog igranja rukom.

Ipak, domaća momčad je došla do trećeg pogotka u prvom poluvremenu i ponovno je u glavnoj ulozi bio Leo Messi. Neoprezni Koulibaly nije osjetio brzi dolazak kapetana Barcelone s leđa, što je Messi iskoristio, ubacio se ispred Napolijeva stopera i prvi bio na lopti.

Koulibaly je zamahnuo i svom snagom potegnuo po Messijevoj nozi misleći da će izbiti loptu. Na njegovu nesreću, sve se to dogodilo unutar kaznenog prostora.

Messiju je dugo ukazivana pomoć, ali se vratio u igru, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Luis Suarez.

gol expired Stara se još igra, a već je započela nova sezona Lige prvaka: Klub s Kosova slavi! divider

Nadu Napoliju u eventualni preokret vratio je Lorenzo Insigne u petoj minuti sučevog dodatka, kad je iz kaznenog udarca smanjio Barceloninu prednost na 3:1. Krivac za jedanaesterac bio je Ivan Rakitić, koji je u kaznenom prostoru startao na Driesa Mertensa, a Čakir je bez zadrške prosudio da je to bio prekršaj za kazneni udarac.

U manje sadržajnom drugom poluvremenu Barcelona se više trudila zadržati prednost stečenu u prvom dijelu, a Napoli je u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no mreža domaće momčadi ostala je netaknuta.

Barcelona - Napoli 3:1

 

BARCELONA - NAPOLI 3:1 (3:1)

Strijelci: 1:0 Lenglet (10), 2:0 Messi (23), 3:0 L. Suarez (45+1), 3:1 Insigne (45+5)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Sergi Roberto, Rakitić, De Jong - Griezmann (od 84. Monchu Ramon), L. Suarez (od 90+2. Junior), Messi

NAPOLI: Ospina - Di Lorenzo, Koulibaly, Manolas, Mario Rui - Demme (od 46. Lobotka), Ruiz (od 79. Elmas), Zielinski (od 70. Lozano) - Insigne (od 79. Milik), Mertens, Callejon (od 70. Politano)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider