Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključan problem

Barca odlučila odriješiti vreću za centarfora: Evo tko su glavni kandidati!

Barcelona će u završnici prijelaznog roka pokušati dovesti pojačanje u vršku napada…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barceloni je ostalo još samo deset dana da pronađe golgetera, odnosno zamjenu za ozlijeđenog Luisa Suareza. Sat otkucava, a rješenje još uvijek nije na vidiku.

Spekulacije se roje, španjolski mediji „luduju“ i svako malo mijenjaju listu kandidata ili barem početne pozicije. Svatko ima svoje pouzdane informacije, pa tako Marca piše da se na „pole-position“ probio napadač Valencije Rodrigo Moreno.

Barca mijenja plan

„Mali“ je problem što Valencia traži 60 milijuna eura, a Barcelona u ovom trenutku nije baš financijski potentna. I Mundo Deportivo i Sport već danima pišu da Barcelona ne namjerava potrošiti više od 25 – 30 milijuna eura na centarfora koji će biti rezervna opcija. Čini se da se da situacija ipak promijenila i da Katalonci razmišljaju promijeniti plan.

gol expired Bayern dovodi pojačanje iz Real Madrida: Veliki posao Bavaraca! divider

Naime, utakmica s Granadom je pokazala da Barci nasušno treba klasični killer. Novi trener Quique Setien na presici je priznao da klub traži rješenje.

„Razmatramo taj problem, ali stvari moraju sazrjeti. To me sada ne brine previše. Razgovarat ćemo sa sportskim menadžmentom o odabiru najpovoljnijeg rješenje", kazao je trener Barcelone.

Katalonci žele napadača visoke kvalitete, a da nije odveć skup. Takvog je teško naći na tržištu, možda i nemoguće. Čak i kada bi bili spremni iskrcati dvostruki veći iznos od 30 milijuna eura, pitanje je tko bi pristao doći i grijati klupu?

Traži se centarfor od formata

Barca traži igrača koji će ulaziti s klupe u trenucima kada prvotimcima ne polazi za rukom probiti protivničku obranu, kao što je to bilo na utakmici s Granadom.

Početkom prošlog tjedna kao glavni kandidati spominjali su se Stuani (Girona) i Chimy Avila (Osasuna) te Dos Santos (FC Los Angeles). U međuvremenu su apetiti porasli pa su u jednadžbu ubačene puno poznatija imena.

gol expired Fantastične vijesti za Inter i Hrvatsku: Marcelo Brozović na travnjaku već u veljači divider

Katalonski Sport jučer je pisao da Barcelona pokušava privoljeti Leipzig da mu proda Timu Wernera za tridesetak milijuna eura, iako mu izlazna klauzula iznosi 60 milijuna, a ugovor istječe tek u ljeto 2023.

Werner je ove sezone postigao 20 golova u 18 utakmicu te dijeli s Robertom Lewandowskim prvo mjesto na ljestvici strijelaca Bundeslige. Takav igrač zacijelo vrijedi više od 30 milijuna.

Kolika je šansa da će Leipzig pristati prodati Wernera pod tim uvjetima, nije teško zaključiti. Uostalom, upitno je bi li Werner u ovom trenutku pristao prijeći u Barcelonu?

Aubameyang prvi na listi

Leipzig se bori za naslov prvaka Njemačke te ga očekuje nastup u osmini finala Lige prvaka. Nije baš da mu se žuri napustiti brod koji jako dobro jedri.

Sport je već danas izašao s listom kandidata u koju nije uključio Wernera. Katalonski dnevnik procjenjuje da je Pierre-Emerick Aubameyang od danas prvi „pick“ Barcelone.

gol expired Norvežani pokazali znakove slabosti: Islandska mladost ozbiljno zaprijetila glavnim favoritima za zlato divider

Ističe da je to komplicirana operacija, no budući da Aubameyang želi napustiti Arsenal, nije i nemoguća. Međutim, Katalonci će morati duboko gurnuti ruku džep i izbrojati Topnicima najmanje 60 milijuna eura.

Na listi su još Lautaro Martinez, Rodrigo, Ben Yedder, Immobile, Piatek, Cavani i tek kao posljednji Stuani.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider