Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaigrao mladi Hrvat

Bayern gubio pa se vratio i - izgubio: Tottenham osvojio Audi Cup

Pobjednik je razriješen tek nakon sedme serije jedanaesteraca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Tottenhama pobjednici su šestog izdanja Audi Cupa nakon što su u finalnom susretu igranom pred 70.000 gledatelja na Allianz Areni boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Bayern sa 6:5 (2:2).

Tottenham je vodio 2:0 golovima Erika Lamele (19) i Christiana Eriksena (59), no njemački prvak je uspio izjednačiti preko Janna-Fietea Arpa (61) i Alphonsa Daviesa (82) pa je pitanje pobjednika razriješeno izvođenjem jedanaesteraca.

Londonski sastav je postao prvi engleski klub koji je osvojio Audi Cup, a do sada je Bayern slavio tri puta, a po jednom Barcelona (2011.) i Atletico Madrid (2017.).

Kovač započeo s mladim snagama

Niko Kovač je na teren poslao drugu momčad Bayerna. U odnosu na sastav koji je u utorak nastupio protiv Fenerbahčea, hrvatski stručnjak je uvrstio u momčad samo dva igrača, a ostalo su bili klinci. Čak sedam igrača u početnom sastavu bavarskog velikana bilo je mlađe od 20 godina. U drugom dijelu Kovač je polako uvodio i glavne adute i Bavarci su uspjeli preokrenuti rezultat.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Erika Lamele. Georges-Kevin N'Koudou je sjajno prošao po krilu te ubacio oštru loptu na drugu stativu, a Lamela je klizećim startom ugurao loptu u mrežu. Londonski sastav je u 59. minuti povećao prednost golom Christiana Eriksena, no samo dvije minute kasnije smanjio je Jann-Fiete Arp. Bayern je izjednačio u 82. minuti sjajnim golom Daviesa koji je opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio.

Od 77. minute za Bayern je nastupio mladi hrvatski stoper Ivan Mihaljević.

Pobjednik je razriješen tek nakon sedme serije jedanaesteraca, a junak je postao vratar Paulo Gazzaniga koji je zaustavio udarce Alabi i Boatengu, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Sven Ulreich obranio udarac Eriksena.

U susretu za treće mjesto Real Madrid je pobijedio Fenerbahče s 5:3. Za razliku od finala, bila je to sjajna utakmica s osam golova i nizom prilika na obje strane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider