Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bogatstvo za mladu zvijezdu

Atletico ruši rekord: Portugalac kojeg smo dobro upoznali stiže umjesto Griezmanna

Atletico je krenuo po mladu portugalsku zvijezdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada portugalska zvijezda Joao Felix (19) korak je do transfera iz Benfice u Atletico Madrid za čak 120 milijuna eura.

Prema pisanju portugalskog Recorda, Atletico će aktivirati otkupnu klauzulu za 19-godišnjeg ofenzivca i dovesti ga u Madrid kao zamjenu za francuskog napadača Antoinea Griezmanna, koji gotovo sigurno napušta klub.

Ako se taj transfer realizira, bit će to rekordan posao u povijesti Colchonerosa. Atletico je dosad najviše platio za francuskog veznjaka Thomasa Lemara, koji je iz Monaca stigao u lipnju 2018. za 72 milijuna eura.

Felix je ove sezone zabio 20 golova i upisao 11 asistencija za Benficu, koja je osvojila naslov portugalskog prvaka i dogurala do četvrtfinala Europske lige. Na Luzu su ga pokušali zadržati novim, bitno izdašnijim ugovorom u kojem bi odštetna klauzula iznosila 200 milijuna eura, no mladi Portugalac nije želio produžiti ugovor, koji mu traje do 2023.

Velik interes za njegove usluge pokazali su i Juventus, Manchester United, Manchester City i Borussia Dortmund, ali ponuda iz Madrida zasad je najveća.

Njegov transfer vodi Jorge Mendes, koji je već odradio transfere Radamela Falcaa i Jacksona Martineza u Atletico.

Felix je na glasu kao budućnost portugalskog nogometa, a hrvatska publika imala ga je priliku dobro upoznati tijekom susreta s Dinamom u osmini finala Europske lige. Benfica je prošla, ali Felix se nije posebno istaknuo protiv hrvatskog prvaka. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider