Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A rano su poveli...

Atalanta sprašila sedam komada Tudorovom Udineseu, zabio i Pašalić nakon sjajne akcije

Momčad Igora Tudora je u prvih osam kola primila svega šest golova, a danas su u Bergamu primili sedam golova u 85 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je u Bergamu razbila Udinese Igora Tudora sa 7:1, a jedan od strijelaca bio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Momčad Igora Tudora je u prvih osam kola primila svega šest golova, a danas su u Bergamu primili sedam golova u 85 minuta.

Tudor može biti i sretan što je njegova momčad primila 'samo' sedam golova jer su domaćini imali još nekoliko sjajnih prilika, a jednom su pogodili i okvir gola. Momčad iz Udina od još težeg poraza spasio je vratar Juan Musso.

Kao da je vodeći pogodak naljutio domaćine...

Početak nije nagovještavao debakl Tudorove momčadi. Gosti su poveli u 11. minuti golom Stefana Okake, no deset minuta kasnije izjednačio je Josip Iličić.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 33. minuti kada je Nicholas Opoku skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Luis Muriel je bio siguran postigavši prvi od svoja tri gola na ovoj utakmici. Među strijelce se upisao i u 48. i 76. minuti ponovo iz kaznenog udarca. Iličić je u završnici prvog dijela zabio svoj drugi gol na utakmici, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić u 52. minuti. Bio je to njegov prvi gol ove sezone. U samoj završnici utakmice za 7:1 je zabio i Amad Traore.

Zanimljivo, upravo je Atalanta jedan od klubova koji je nanio najteži poraz Udineseu u povijesti kluba. U sezoni 1931./32. u Serie B momčad iz Bergama je slavila sa 7:0. Identičnim rezultatom Udinese je izgubio još tri puta, od Milana (1959), Fiorentine (1959) i Barija (1931).

SPAL zaustavio Napoli

SPAL je zaustavio Napoli odigravši 1:1. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Arkadiusa Milika, a izjednačio je Jasmin Kurtič u 16. minuti. Karlo Letica nije nastupio za domaćine.

Identičnim rezultatom završio je i susret između Torina i Cagliarija. Nahitan Nandez je doveo goste u vodstvo u 40. minuti, a izjednačio je Simone Zaza u 69. minuti. Marko Rog je za goste igrao zadnjih deset minuta.

U ranije odigranom susretu Bologna je pobijedila Sampdoriju sa 2:1. Golove za domaćine zabili su Palacio (48) i Bani (78), dok je strijelac za fenjeraša lige bio Gabbiadini (64).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider