Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
noć za pamćenje

Atalanta i Pašalić oduševili Italiju, zbog jedne karakteristike posebno su opasni: "Oni su naš ponos"

Atalanta je počela natjecanje porazom 4:0 na Maksimiru, a sada su jednom nogom u četvrtfinalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija slavi veliku pobjedu Atalante protiv Valencije – u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka bilo je 4:1 za momčad iz Bergama.

Bila je to prva utakmica nokaut-faze Lige prvaka na San Siru nakon šest godina i prvi put da je talijanski klub tamo slavio nakon sedam godina u toj fazi natjecanja, još od pobjede Intera protiv Lillea 2:1 2013. godine.

Tko je tada mogao zamisliti da će čast Italije u Europi danas braniti Atalanta, kojoj je ovo premijerni nastup u Ligi prvaka? Koji je pritom počeo onim porazom 4:0 na Maksimiru, a nakon tri kola još su imali nula bodova na kontu.

Neočekivani heroj presudio Šišmišima

''Atalanta je ponos talijanskog nogometa'', naslov je na Gazzetti dello Sport. Talijanski mediji oduševljeni su igrom Atalante, koja je demonstrirala napadački, atraktivan nogomet.

gol expired Pobjede i noć koju će pamtiti: Atalanta i RB Leipzig ispisali klupsku povijest divider

U heroja se prometnuo dvostruki strijelac Hans Hateboer, nizozemski bek koji je s ta dva gola postao najbolji strijelac Atalante u Ligi prvaka – zajedno s hrvatskim veznjakom Mariom Pašalićem. Ukupno je osam različitih nogometaša zabijalo za Atalantu u Ligi prvaka, a čak 14 u Seriji A. Hateboeru su to bili prvi golovi uopće u sezoni.

"Kada je Jose Luis Palomino zabio prošli tjedan, znao sam da sam samo ja ostao bez gola, pa mi je drago da sam uspio", rekao je Hateboer nakon utakmice.

gol expired RB Leipzig očitao lekciju Mourinhovu Tottenhamu i zasluženo slavio u Londonu divider

Upravo to je posebnost Atalante i razlog zbog kojeg su toliko opasni – bilo tko može zabiti, a opasnost prijeti sa svih strana. Josip Iličić, Pašalić, Papu Gomez, pa očito i desni bek Hateboer, svi su u stanju zatresti mrežu.

Pašalić ponajbolji u Atalanti

Blizu novog gola bio je i Pašalić, u osmoj minuti izašao je sam pred vratara, ali Jaume Domenech nekako je to obranio. Šteta, ali itekako se iskupio s dvije asistencije kasnije, a prema statističkim podacima, ali i dojmu, bio je ponajbolji igrač Atalante.

Prema Whoscoredu, s ocjenom 7,8 bio je treći najbolji igrač momčadi zajedno sa strijelcem trećeg gola Remom Freulerom. Na Sofascoreu je dobio ocjenu 7,4 i bio treći najbolji igrač momčadi. U oba slučaja, dvojica najboljih bili su Iličić i Hateboer.

gol expired Manchester City upisao rutinsku pobjedu i malo smanjio zaostatak za Liverpoolom divider

Uzvrat je na Mestalli 10. ožujka, a ne dogodi li se čudo, Atalanta će nastaviti sanjati svoj europski san.

"Atalanta više nije iznenađenje, puno puta dokazali smo da se ne predajemo. Radimo neke vrlo važne stvari ovdje", rekao je Iličić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider