Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ultras u rukavicama

Slavni vratar i vatreni navijač: Na gostovanju kod starih rivala vodio navijanje i upao u probleme

Vratar engleskog Bournemoutha pridružio se ultrasima omiljenog kluba na gostovanju kod kluba s kojim je dugo vodio velike bitke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljski vratar Artur Boruc po mnogočemu je jedinstvena pojava u svijetu nogometa. Ovaj 39-godišnji čuvar mreže ne skriva svoju ljubav prema varšavskoj Legiji, do te mjere da je najavio da će, kada se jednog dana umirovi, redovito pohoditi utakmice voljenog kluba kao navijač, i kod kuće i na gostovanjima.

Da se radi u pravom ultrasu u rukavicama i kopačkama, pokazao je play-off Europske lige.

Njegova omiljena Legia igrala je protiv Rangersa; Boruc je proveo pet godina u redovima njihovih ljutih rivala Celtica i tamo postao omiljena ličnost među navijačima. Budući da je trenutačno član engleskog prvoligaša Bournemoutha, odlučio je potegnuti do Škotske na utakmicu voljenog kluba protiv starih rivala.

Kako je UEFA "pomogla" klubu iz Luksemburga: Najveće iznenađenje cijele Europe Dudelange slavi pogodak Milanu na San Siru (Foto: AFP) Dudelange (Foto: AFP) Europska liga (Foto: AFP) Slavlje igrača Dudelangea (Foto: AFP)

Kamere su uhvatile Boruca na tribini s gostujućim navijačima, koji su u jednom trenutku u znak provokacije razvili golemi transparent s likom Ivana Pavla II. Boruc je bio vrlo aktivan, čak je i predvodio navijanje s megafonom u ruci.

Očekivano, ovakav nesvakidašnji potez naišao je na simpatije među navijačima Celtica i bijes među pristalicama Rangersa. Na kraju su se ipak zadnji smijali navijači Rangersa: Alfredo Morelos je u 92. minuti zabio za prolaz i eliminirao Legiju, a na društvenim mrežama nije nedostajalo provokacija na Borucov račun.

Madriđani stali u Rakitićevu obranu i kritizirali Barcelonu: "Nije to zaslužio" Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ansu Fati posjeo Rakitića na travnjak (Screenshot) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +1 Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP)

Borucov navijački izlet nije najbolje odjeknuo ni u Bournemouthu. Engleski mediji pišu da u klubu nisu znali za njegov izlet dok nisu osvanule fotografije, što je naljutilo trenera Eddieja Howea. Piše se da će ga izbaciti iz konkurencije za sljedeću utakmicu.

"Morat ću o tome porazgovarati s Arturom. Saznao sam za to tek kasno navečer, što baš i nije idealno", rekao je Howe. Njegovu momčad u subotu od 16:00 čeka gostovanje kod Leicestera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider