Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
David Luiz isključen

Arsenal s igračem manje šokirao Chelsea na Stamford Bridgeu

Chelsea je dva puta vodio, ali je Arsenal iako s igračem manje dva puta uspijevao anulirati zaostatak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Arsenal su na Stamford Bridgeu igrali 2-2 (1-0).

Chelsea je dva puta vodio, ali je Arsenal iako s igračem manje dva puta uspijevao anulirati zaostatak. Prvi ključni trenutak dogodio se u 26. minuti kada je Mustafi loše vraćao loptu vrataru Lenu, to dodavanje presjekao je Abraham koji je potom obišao i Lena, ali prije no što je uputio loptu u praznu mrežu oborio ga je David Luiz koji je tako skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton.

gol expired Mađari puknuli pod pritiskom: Švedska pobijedila i omogućila Slovencima da odlučuju o svojoj sudbini divider

Siguran izvođač udarca s bijele točke bio je Jorginho (28-11m). Tu prednost Chelsea je držao do sredine drugog poluvremena kada je Arsenal iz protunapada poravnao na 1-1 preko Martinellija (63). Pritisak Chelseaja donio mu je novo vodstvo preko Azpilicuete (84), ali niti tada se Arsenal nije predao već je golom Bellerina (87) osvojio bod.

Četvrti Chelsea sada ima 40 bodova, pet manje od trećeg Leicester Cityja, a šest više od petog Manchester Uniteda, dok je Arsenal 10. sa 30 bodova. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 66. minute.

gol expired Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj! divider

Drugoplasirani Manchester City smanjio je zaostatak za vodećim Liverpoolom na 13 bodova minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod Sheffield Uniteda. Jedini gol na utakmici postigao je Aguero (73) na odlično dodavanje De Bruynea, a u prvom poluvremenu Gabriel Jesus nije iskoristio kazneni udarac.

Drugi City sada ima 51 bod, šest više od trećeg Leicester Cityja koji će u srijedu ugostiti West Ham United, a 13 manje od vodećeg Liverpoola koji u četvrtak gostuje kod Wolverhampton Wanderersa.

gol expired Jedan je od najvećih hrvatskih talenata otkriva koga je najteže čuvati: "Bit će kalibar za Vatrene" divider

Vrlo je zanimljivo bilo u utakmici izravnih konkurenata za ostanak u Premier ligi u kojoj je Aston Villa u posljednjim sekundama stigla do 2-1 (0-1) domaće pobjede protiv Watforda.

Gosti su poveli u prvom poluvremenu preko Deeneya (38), na 1-1 poravnao je Douglas Luiz (68) sredinom nastavka, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade veliko slavlje domaćima osigurao Konsa (90+5) snažim udarcem s vrha kaznenog prostora.

gol expired Barca odlučila odriješiti vreću za centarfora: Evo tko su glavni kandidati! divider

Aston Villa je tako preskočila Watford na ljestvici, sada je 16. sa 25 bodova, dok je Watford 19. sa 23.

Everton je na svom Goodison parku ispustio dobivenu utakmicu protiv Newcastle Uniteda. Sve do četvrte minute sudačke nadoknade bilo je 2-0 pogocima Keana (30) i Calver-Lewina (54), da bi u razmaku od samo minute Lejeune (90+4, 90+5) postigao dva gola za konačnih 2-2. Everton je 12. sa 30 bodova, koliko ima i 13. Newcastle.

gol expired Bayern dovodi pojačanje iz Real Madrida: Veliki posao Bavaraca! divider

REZULTATI 24. KOLA:

Utorak:
Bournemouth - Brighton and Hove Albion 3-1 (H. Wilson 36, Gross 41-ag, C. Wilson 74 / Mooy 81)
Aston Villa - Watford 2-1 (Douglas Luiz 68, Konsa 90+5 / Deeney 38)
Everton - Newcastle United 2-2 (Kean 30, Calvert-Lewin 54 / Lejeune 90+4, 90+5)
Sheffield United - Manchester City 0-1 (Aguero 73)
Crystal Palace - Southampton 0-2 (Redmond 22, Armstrong 48)
Chelsea - Arsenal 2-2 (Jorginho 28-11m, Azpilicueta 84 / Martinelli 63, Bellerin 87)
Srijeda:
Leicester City - West Ham United
Tottenham Hotspur - Norwich City
Manchester United - Burnley
Četvrtak:
Wolverhampton Wanderers - Liverpool

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider