Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nade dinama i hajduka

Dva Hrvata u prestižnom izboru najvećih talenata: "Hrvatski Neymar" i neobičan stoper

Kao i prošle godine, dva igrača Dinama i Hajduka nalaze se u prestižnom izboru najvećih svjetskih talenata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva Hrvata i ove su godine dobila čast biti u prestižnom Next Generationu, izboru najvećih svjetskih talenata britanskog Guardiana. Na listi se među 60 igrača iz cijelog svijeta nalaze Dinamov Antonio Marin i Hajdukov Mario Vušković.

Ova lista objavljuje se svake godine, a u nju ulaze samo igrači iste generacije, odnosno oni koji te kalendarske godine navršavaju 17 godina. Marin i Vušković naslijedili su Davida Čolinu i Michelea Šegu, koji su bili u izboru 2018. godine.

Posebnost izbora jest što u njemu sudjeluju suradnici Guardiana iz cijelog svijeta, a kriterij je da igrače moraju uživo gledati u akciji.

"Hrvatski Neymar u nastajanju"

Antonio Marin krilni je igrač Dinama, koji je još kao 16-godišnjak potpisao profesionalni ugovor sa zagrebačkim klubom.

''Jedan od onih prirodnih talenata koje oko odmah primjećuje zbog energije, superiorne koordinacije i velikog samopouzdanja koje pokazuje dok stvara kaos u protivničkim obranama brzim promjenama smjera, driblingom i šutom s obje noge. Hrvatski Neymar u nastajanju, ako želite.

Najbolje mu odgovara uloga na krilu tako da s jačom nogom ulazi u sredinu. Debitirao je za prvu momčad Dinama u svibnju. Već godinama privlači interes najvećih europskih klubova", napisao je za Marina Aleksandar Holiga, koji za Guardian "skautira" hrvatske talente.

Stoper s posebnim vještinama

Hajdukov Vušković igra na drugom kraju terena, ali obrambene kvalitete čine samo dio njegova arsenala.

"S 15 godina i tri mjeseca bio je najmlađi član U-17 reprezentacije Hrvatske na debiju u veljači 2017. A onda i najmlađi u sljedećoj postavi U-17 reprezentacije.

''Ono što ga čini posebnim i sugerira da bi mogao igrati na elitnoj razini jest njegov neobičan set vještina'', rekao je Krešimir Gojun, čelni čovjek Hajdukove akademije.

''Nije samo dominantan u duelima, odličan je i u izgradnji napada. Često zabija golove i može zabijati iz slobodnih udaraca poput desetke. Debitirao je i zabio ovoga ljeta za Hajdukove rezerve u drugoj ligi", stoji u Vuškovićevu opisu.

Cijelu listu Guardiana pogledajte ovdje.

Hrvatsku su u izboru 2014. predstavljali Ante Ćorić i Nikola Vlašić, 2015. tu je čast dobio Davor Lovren, dok 2016. Hrvatska nije imala predstavnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider