Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojiti reba

Pljušte pohvale na Rebićev račun: Jedino je Cristiano Ronaldo bolji od njega u 2020., ali samo zbog jednog razloga

Ante Rebić još je jednom oduševio fanove i kritičare nakon pogotka i svoje predstave u utakmici protiv Rome.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fanovi Milana sipaju pohvale na račun hrvatskog reprezentativca Ante Rebića nakon što je on drugu utakmicu zaredom postigao pogodak za Rossonere, koji su u nedjelju srušili Romu. Rebić je zabio u završnici utakmice za 1:0, a potvrdu udarcem s bijele točke izveo je Turčin Calhanoglu.

Zabio više golova od Cristiana Ronalda iz igre

Ante Rebić od početka 2020. godine za Milan u Serie A postigao je osam pogodaka, a prosječno je pritom zabijao svakih 79 minuta. U najvišem razredu talijanskog nogometa jedino je Cristiano Ronaldo uspješniji s prosjekom od 69 minuta, no za razliku od Portugalca, nijedan Rebićev pogodak nije pao s bijele točke.

gol expired Ante Rebić zabio pogodak u rušenju Rome i vratio Milan u igru za Europu divider

Cristiano Ronaldo postigao je 13 pogodaka u Serie A u 2020. godini, no pritom ih je čak šest zabio iz kaznenog udarca. Ako ćemo brojiti samo te pogotke, Rebić je postigao jedan više od Portugalca, i to u momčadi koja ima mnogo manje efikasnu momčad (Juventus 54 gola, Milan 34).

Navijači ga obožavaju, statistika ne laže

"Rebić je jedna od najboljih kupovina Milana u posljednjih nekoliko godina", smatra jedan od fanova talijanskog velikana.

"Milan je pronašao svoju devetku. Ante Rebić spašava Piolijev napad."

"Pozicioniranje i ubojitost u završnici poput Pippa (Inzaghija), ali nemojte mu zaboraviti promijeniti broj na dresu i dati mu devetku", smatra još jedan fan Milana.

gol expired Sramota 7. tenisača svijeta: Sudjelovao na turniru u Zadru, ispričao se i rekao da odlazi u izolaciju, pa snimljen kako tulumari divider

Opta Paolo iskopao je informaciju da je Ante Rebić u 2020. godini postigao 44 posto golova Milana u Serie A (osam od 18) te barem četiri više od bilo kojeg svojeg suigrača.

Trener ga hvali

Trener Stefano Pioli pohvalio je hrvatskog napadača nakon još jedne utakmice u kojoj je njegov nastup bio odlučujući.

"Rebić je stalno radio pritisak na zadnju liniju Rome i odigrao je vrlo važnu ulogu. Volio bih da sam ga imao još koju minutu na travnjaku nakon gola, no sam je tražio da izađe jer više nije mogao. Teško je igrati po ovoj vrućini", rekao je Pioli te zaključio:

gol expired Oprostio se legendarni njemački napadač: Na oproštaju zabio gol i uveo Stuttgart u Bundesligu divider

"S ovakvim stavom na travnjaku Rebić može biti jako uspješan napadač."

Milan nakon 28 kola u Serie A drži tek sedmo mjesto, ali sa svega tri boda manje od Napolija i šest manje od Rome, s kojima se bori za nastup u Europi iduće sezone.

gol expired Ante Rebić zabio pogodak u rušenju Rome i vratio Milan u igru za Europu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider