Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čuo se s Rakitićem

VIDEO Čačić za Dnevnik Nove TV o napadu na Rakitića i reakciji reprezentativaca

Nepoznati počinitelj otjerao je Ivana Rakitića i njegovu obitelj s odmora na otoku Ugljanu! U PETAK poslijepodne kamenom je razbio prozor kuće u kojoj se odmarala obitelj Rakitić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi susjedi kažu da se lom stakla dogodio u blizini Rakitićeve supruge, koja se prestrašila i potom zajedno sa suprugom i dvoje djece napustila otok.

Gost u Dnevniku Nove TV bio je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Jeste li se čuli s Rakitićem?

''Jesam, čuo sam se s njim. Rekao mi je da, s obzirom što se dogodilo, se gospođa prestrašila i da je jednostavno morao napustiti destinaciju. Na svu sreću, nije otišao iz Hrvatske. Ostao je u blizini tako da se nadam kako će ovaj izdvojeni eksces smatrati kao jedno neodgovorno ponašanje pojedinca i nadam se da je tako.''

Svi imaju neke svoje teorije, kojoj ste vi teoriji skloni, skupini huligana ili nekom pojedincu koji je to učinio ne znajući ni tko je u kući?

''Nisam tu da špekuliram koji su motivi toga, najvažnije je da se pronađe počinitelj i vidi koji je to motiv. U svakom slučaju, ne podržavam ni jedan oblik nasilja te isto tako da se opravdavaju jedna ovakva huliganska i vandalska ponašanja. To isto šteti.

Što vam ostali reprezentativci kažu, sigurno ste u kontaktu?

''Svi su, naravno, neugodno iznenađeni. Nakon naporne sezone i Eura s reprezentacijom, svi se vesele malo mira i odmora u svojoj domovini. No, kad se ovako nešto dogodi, onda egzistira nelagoda, ali poznavajući naše dečke i s kojom strašću vole svoju zemlju, mislim da im ovo neće zatamniti osjećaje prema svojoj domovini.''

I jedno nogometno pitanje. U petak je Wales priredio senzaciju eliminacijom Belgije. Je li sada žal zbog poraza od Portugala još veća, jer na putu do finala - i povijesnog ostvarenja - stajali bi nam Poljska i Wales?

''Teško je to reći. Danas ne postoji ni jedna država koja ne može naći 15 odličnih nogometaša i napraviti u datom trenutku reprezentaciju da joj se neke stvari i poklope. Najbolji primjer je Island s toliko malo ljudi, a uspjeli su izbaciti jednu zemlju kao što je Engleska'', izjavio je Čačić za Dnevnik Nove TV te nadodao:

''Naravno da postoji žal zato što je Hrvatska zaista bila dobra, igrali smo kvalitetno i ako se pogleda utakmica s Portugalom, i u toj utakmici smo bili bolji. Ali ponekad se trebaju poklopiti neke stvari, nama se nažalost u toj utakmici nisu. Ali ako smo realni, onda trebamo čestitati našim igračima, napravili smo naše ljude ponosnima. Nažalost, na kraju smo ih razočarali, ali i to je sport i to su emocije.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider