Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
kraj dominacije ili...?

ANKETA Tko će osvojiti naslov prvaka, Rijeka ili Dinamo?

Uoči nastavka hrvatskog prvenstva zanimljivo je vidjeti vjeruju li Hrvati u prekid dominacije Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog petka utakmicom Istra 1961 – Lokomotiva na Aldo Drosini počinje tzv. proljetni dio HNL-a. U 2016. je odigrano 20 kola, a do kraja svibnja očekuje nas još njih 16.

U subotu Dinamo dočekuje Slaven Belupo od 17 sati, dok u 15:00 igraju Cibalia i Inter. Dva derbija se igraju u nedjelju. Onaj veći je u Gradskom vrtu gdje Rijeka gostuje kod Osijeka u 15 sati, a dva sata kasnije na Parku mladeži igra se gradski derbi između Splita i Hajduka.

Rijeka tako na prilično nezgodnom gostovanju kreće u obranu prednosti od šest bodova ispred Dinama. Riječani će u prva četiri kola imati ubitačan raspored, dok će Dinamo s druge strane imati sasvim suprotnu situaciju.

Ako Rijeka ''preživi'' do reprezentativne stanke...

Ukoliko Rijeka zadrži ovu prednost prije reprezentativne stanke u drugoj polovici ožujka, ima velike šanse za naslov. Zašto? Nakon Osijeka momčad Matjaža Keka ide na novo gostovanje kod Intera koji im tradicionalno ne leži.

Potom na Rujevicu stiže Lokomotiva, klub koji je praktički druga momčad Dinama i sigurno će imati zadatak oteti Riječanima koji bod. Potom Rijeka mora na Poljud gdje se i nije tako loše provodila u bliskoj prošlosti, no to sigurno neće biti lagana utakmica za njih.

Dinamo na produženom odmoru

U isto vrijeme Dinamo nakon domaće utakmice sa Slavenom igra protiv Cibalije (gost), Intera (domaćin) i Splita (domaćin). Četiri prilično laka protivnika u tri domaće utakmice momčadi Ivajla Peteva poslužit će vjerujemo kao nastavak priprema i uigravanja za najvažnije susrete koji za njih kreću tek od travnja.

Rijeka ulazi u bitku za naslov kao lovina, ali i s punom težim rasporedom zbog čega mnogi smatraju kako Dinamova dominacija neće biti prekinuta ni ove sezone. Želimo vaše mišljenje koje možete izraziti u našoj anketi.

Kome uoči nastavka HNL-a dajete više šanse za osvajanje naslova?

Ukupno glasova:


 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider