Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobri prijatelji

Srbin i Albanac ''riješili'' pitanje Kosova u svlačionici Dinama: ''To si sad uradio i nikad više''

Novi igrač Dinama dobro se snašao u svlačionici iako na sebi nosi breme prvog Srbina u klubu još od ranih 90-ih.

U Dinamovoj svlačionici prošli su dani kada se uz hrvatski gotovo jednako mogao čuti portugalski ili španjolski. Najveći europski uspjeh kluba ostvaren je isključivo na jeziku s ovih prostora, većinom na pogon igrača iz Hrvatske i BiH.

A u modroj svlačionici od ove zime stanuje i prvi nogometaš iz Srbije koji je zaigrao za Dinamo u HNL-u. Komnen Andrić stigao je iz zaprešićkog Intera kao prvi strijelac lige i bit će veliko pojačanje.

Tako sad Dinamo od nekadašnjih republika bivše države nema jedino igrača iz Crne Gore. Andrić je u svlačionici naišao i na suigrača s Kosova Amira Rrahmanija, a srpskim je medijima bilo zanimljivo kako je prošao taj dio privikavanja na novi klub.

Otkrio je u intervjuu za Alo kako ga je na početku Rrahmani, inače rođen u Prištini, malo zezao u vezi s Kosovom. Znamo koliko je to bolna točka za Srbe pa je 23-godišnjak odmah kolegi prijateljski dao do znanja neke stvari, piše Alo koji je reportažu s Andrićem napravio u Zagrebu.

S Rrahmanijem je jako dobar

U Zaprešiću je Komnen Andrić igrao i s Herdijem Prengom, Albancem koji je rođen u Zadru.

''S obojicom sam baš, baš dobar. Zezaju oni mene, zezam ja njih. Na mom prvom ulasku u svlačionicu Dinama Rrahmani me je kroz šalu prozivao nešto za Kosovo. Fino, kulturno sam mu rekao: ''To si sad napravio i nikad više. Možemo se šaliti, biti prijatelji, ali Kosovo mi ne diraj.' Shvatio je da je pretjerao. Veliki smo prijatelji i dandanas, taman posla da ima neke zle krvi, ali nikada nikome neću dopustiti da prijeđe granicu dopuštenog, kao što je ni ja ne prelazim'', citira srpski tabloid igrača Dinama.

Nakon malih čarki u vezi s tim, Andrić otkriva kako je godinu stariji Kosovar shvatio da je pogriješio.

Inače, s Andrićevim dolaskom na Maksimir nije bilo nikakvih problema niti negativnih konotacija, kao što i ne bi trebalo biti.

''Lijepo je biti Srbin u Zagrebu! Osjećam se ovdje kao kod kuće. Ugodno ti je kad te u tako velikom klubu kao što je Dinamo u startu dočekaju kao člana obitelji. Želim se svim tim ljudima odužiti dobrim igrama i golovima. Hoću i ovdje ostaviti dobar primjer na terenu, ali i ponašanjem.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider