Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko se ne usudi

Poznatog nogometnog suca sigurno nitko neće naganjati po terenu: Pogledajte ga malo bolje

Poznati brazilski sudac Anderson Daronco izgleda drukčije od svojih kolega.

Ovih je dana poznati međunarodni sudac Anderson Daronco opet došao u fokus brazilskih medija. Sudac koji FIFA-inu značku nosi od 2014. godine predmet je usporedbi s legendarnim brazilskim nogometašem Hulkom. Kada pogledate fotografije, jasno vam je i zašto.

Daronco ne izgleda poput svojih kolega sa zviždaljkom, već kao izbacivač u nekom noćnom klubu. Njegovi nabildani mišići su prva linija obrane od nogometaša koji vole prigovarati sucima te onih koji mogu zastrašiti djelitelja pravde.

Sucima je naročito teško u Brazilu, ali i cijeloj Južnoj Americi, gdje Daronco sudi. Sudi utakmice Copa Libertadoresa i utakmice reprezentacija gdje strasti budu itekako uzavrele. No Daronco nema problema s igračima.

Medijima je opet bio zanimljiv kada je na terenu bio s Hulkom, koji se početkom godine vratio u brazilski nogomet iz Kine.

''Znao sam da će se to dogoditi čim se Hulk vratio. Znao sam da će početi usporedbe čim dobijem utakmicu Atletica. Čekao sam ga. Promatrao na zagrijavanju, u tunelu. Htio sam vidjeti kad prođem pored njega jesam li veći. Ali on je nizak, veći sam od njega'', našalio se sudac te na pitanja tko bi pobijedio u tučnjavi odgovorio da bi on odnio pobjedu.

Daronco je inače poznat kao sudac koji ne voli prigovaranja i bahaćenja nogometaša, s kojima brzo riješi sve razmirice. Nije ni čudo da prigovaranja kratko traju…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider