Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Inače sam mirno spavao, ali..."

Jedan od najboljih stopera u povijesti nogometa se naklonio "pravom" Ronaldu: "Bio je pravi ser...!"

Ikona Milana na zalasku svoje karijere teško se nosila s fenomenalnim Brazilcem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme kad je legendarni Alessandro Costacurta već bio prešao 30., u Serie A je došao nogometaš koji će također ući u legendu.

Luis Nazario de Lima, puno poznatiji kao Ronaldo, bio je predodređen da postane možda i najbolji svih vremena, ali, nažalost, zaustavile su ga ozljede.

Prije nego li je 2002. iz Intera prešao u Real Madrid, Ronaldo je u dosta milanskih gradskih derbija igrao protiv Costacurte koji je i dan danas impresioniran sjajnim Brazilcem.

"Bio je neuhvatljiv, zbog njega smo svi izgledali loše. Uživao je u tome da nas gleda kako iza njega jedemo travu, bio je pravi ser...", prepričao je bivši talijanski reprezentativac.

"Pitajte Maldinija, Nestu, Cannavara..."

Nije Costacurta jedino veliko obrambeno ime koje je mrzilo igrati protiv Brazilca.

"Pitajte Maldinija, Nestu, Cannavara ili Ferraru - svi će vam reći da je njega bilo najteže čuvati. Ja sam inače noću spavao mirno, osim noć prije nego što sam trebao igrati protiv Ronalda. Uživao je u nogometu, igrao je tehniku kakvu nitko nikad nije i puno puta sam poslije duela s njim završio na travi", poentirao je Costacurta koji je cijelu igračku karijeru, s izuzetkom jedne sezone (1986./1987.) proveo u redovima Milana s kojim je osvojio pregršt trofeja. Najznačaniji su sedam naslova prvaka Italije i pet Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider