Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćini pripremali slavlje

VIDEO Dramatična završnica u Koprivnici: Krstanović zabio za povijest, a onda je Istra s igračem manje šokirala domaćine

U susretu 9. kola 1. HNL Slaven Belupo i Istra 1961 podijelili su bodove u Koprivnici.

U susretu 9. kola HT Prve lige Slaven Belupo je protiv Istre 1961 odigrao 1:1 (0:0), iako je Istra od 40 minute imala igrača manje jer je crveni karton dobio Navarro.

Slaven je poveo u 49. minuti iz penala kojeg je zabio Ivan Krstanović. Izjednačujući pogodak u za Istru dao je Mauro Perković u sudačkoj nadoknadi (90+5).

Već u drugoj minuti prilika za Istru, Serderov puca iz blizine, ali spasio je golman Čović. Sljedeća opasna situacija zbila se pred golom gostiju u 26. minuti. Glavčić je iz slobodnog udarca pogodio stativu, ali gostujući golman bio je na toj lopti.

U 37. igrač Slavena Brković sjurio se prema vratima Istre, ali Navarro ga je sustigao te oborio na 18 metara.

Sudac je prvo pokazao žuti karton Navarru, ali nakon konzultacije sa VAR-om pokazao mu je crveni karton pa je Istra od 40. minute ostala s igračem manje.

gol expired Neuništivi Krstanović postao treći najbolji strijelac u povijesti: Hajduku zabio najviše golova u karijeri divider

Nakon toga došao je red na Glavčića da izvede slobodan udarac sa 18 metara, ali lopta je otišla pored gola.

Početkom drugog poluvremena, već u 49. minuti, Slaven Belupo je iskoristio igrača više. Blagojević je u kaznenom prostoru oborio Marinu i domaćini su dobili penal. Siguran realizator bio je Ivan Krstanović. Bio je to njegov treći gol sezone s kojim je postao treći najbolji strijelac u povijesti 1. HNL.

Pogodak Krstanovića s bijele točke:

Slaven je nastavio pritiskati, ali pravih prigoda nije bilo. No, u petoj minuti sudačke nadoknade nakon kornera u velikoj gužvi najbolje se snašao Mauro Perković i donio gostima izjednačenje

Pogodak Perkovića u završnici utakmice:

Slaven Belupo je šest utakmica bez pobjede i nalazi se na predzadnjem mjestu sa šest bodova, a Istra je osma s bodom više.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider