Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gorica ostala bez bodova

VIDEO Dramatična završnica u Gradskom vrtu: Osijek slavio ludim preokretom u sudačkoj nadoknadi

U posljednjem susretu 9. kola 1. HNL Osijek je upisao pobjedu protiv Gorice.

U jedinom nedjeljnom susretu 9. kola HT Prve lige Osijek je u Gradskom vrtu svladao Goricu sa 3:2 (0:1).

Gosti su dva puta vodili pogocima Anthonyja Kalika (29) i Frana Brodića (81), no domaće je s dva gola u igru vraćao Mirlind Daku (75, 84) da bi pobjedu osigurao Danijel Lončar (90+3) duboko u sudačkoj nadoknadi vremena.

Gorica je povela sjajnim golom Kalika u 29. minuti, prvo je izvrstan potez izveo Lovrić koji je prošao po lijevom krilu, a zatim lucidnom povratnom loptom iz balansa izbacio čak četiri domaća igrača i dodao Kaliku.

Pogodak Kalika za vodstvo Gorice:

Uslijedio je udarac vanjskim dijelom kopačke sa 22 metra koji se od vratnice odbio u mrežu.Taj je rezultat vrijedio sve do 75. mi nute, a onda je uslijedila "luda završnica".

Osijek je poravnao na 1:1 iz vrlo dvojbene situacije, Bočkaj je ubacio u kazneni prostor prema Topčagiću koji je evidentno rukom spustio loptu, a dojam je da je bio i u zaleđu, da bi se u nastaloj gužvi najbolje snašao Daku i pogodio.

Uslijedila je kratka provjera putem VAR-a koji, začudo, nije ustanovio ništa sporno.

Izjednačenje Osijeka:

Do nove prednosti gostujući sastav stigao je u 81. minuti preko Brodića koji je glavnom sjajno pucao nakon ubacivanja Pršira.

Pogodak Murića za novo vodstvo Gorice: 

No, drugo vodstvo Gorice trajalo je samo tri minute, Osijek je osigurao novi prekid, novi ubačaj Bočkaja kojega je Daku glavom pretvorio u 2:2.

Daku ponovno zabija za izjednačenje:

I kada se očekivala podjela bodova, Osijek je nakon ubačaja iz kuta kojega je, naravno, izveo Bočkaj stigao do pbojede. Vratar Gorice Banić pogrešno je procijenio let lopte, a njegovu grešku je na drugoj vratnici spremno dočekao Lončar i donio veliko slavlje domaćima.

Pogodak Lončara u sudačkoj nadoknadi:

Ovom pobjedom drugi Osijek se bodovno izjednačio s vodećom Rijekom, oba sastava imaju po 17 bodova, ali Rijeka ima susret manje. Slijede Dinamo i Hajduk sa po 16 bodova, ali Dinamo s dvije, a Hajduk s jednom utakmicom manje, dok je Gorica peta sa 13 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider