Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za titulu

Remi u žestokom derbiju kola, još je sve otvoreno: Dinamo poveo, Osijek došao do boda

Osijek i Dinamo remizirali su na Gradskom vrtu.

U derbiju 30. kola Prve HNL Osijek i Dinamo su u Gradskom vrtu odigrali 1:1 nakon čega su Modri zadržali dva boda prednosti uz utakmicu manje.

Bio je to sjajan okršaj dvije najbolje hrvatske momčadi. Dinamo je poveo već u petoj minuti golom Lovre Majera, a izjednačio je Ante Erceg u 64. minuti.

Iz perspektive Osijeka derbi protiv Dinama bio je možda i ključna utakmica u borbi za naslov prvaka. Osijek bi s tri boda preuzeo vodstvo i Modri ne bi imali pravo na pogrešan korak u odgođenom susretu protiv Hajduka. Pobjeda je i Dinamu mnogo donosila, možda i naslov prvaka jer bi pobjegao na pet bodova prednosti uz utakmicu manje.

Neodlučenim ishodom Dinamo je ostao na dva boda "fore" uz utakmicu manje.

Sjajan početak Dinama

Hrvatski prvak je sjajno ušao u susret i "Modri" su poveli već u petoj minuti, a pogodak je postigao Lovro Majer. Ivanušec je ubacio s desne strane, Ademi spustio glavom na drugu vratnicu, a Majer ispred Škorića zabio za 1:0.

gol expired Modrić podržao kritike protiv Superlige: Što će reći Florentino Perez? divider

U devetoj minuti opasno je zaprijetio i Bruno Petković, no pucao je pored gola, a u 14. minuti sudac Zebec je dosudio kazneni udarac za goste nakon Škorićevog starta nad Majerom. Međutim, nakon VAR provjere Zebec je promijenio odluku.

Najbolju priliku u prvom dijelu Osijek je imao u 34. minuti. Kleinheisler je "ukrao" loptu Lauritsenu i krenuo prema Livakoviću i kada se očekivao udarac, mađarski veznjak je pokušao asistirati Mierezu. Blokirao ga je Theophile, no lopta se odbila do Bočkaja koji je također imao odličnu situaciju za udarac, ali je svojom ljevicom loše pucao.

Erceg donio bod Osijeku

Otvaranje drugog dijela krenulo je Ivanušecovom prilikom, no Ivušić je bio spreman. Osijek je uzvratio u 53. minuti velikom prilikom Miereza koji je pucao glavom, međutim, Livaković je uspio sačuvati mrežu.

gol expired Raspad Superlige, Maldini šokirao otkrićem: "Direktor sam Milana, a nisam ništa znao" divider

U 64. minuti niti Livaković nije mogao ništa. Kleinheisler je dugo vukao loptu i nadomak ulasku u šesnaesterac, odlično centrirao na glavu Ercega koji s desetak metara pogađa sam donji desni kut nemoćnog Livakovića.

U posljednjih 15 minuta Osijek je pritiskao, a Dinamo svoju priliku tražio iz kontri, no više nije bilo promjene rezultata.

U ranije odigranim susretima Rijeka je u Puli pobijedila Istru 1961 s 2:1, dok je u derbiju začelja Lokomotiva na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Varaždin 4:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider