FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ODLIČAN MEČ DVA ŠAMPIONA

Oleksandr Usik još jednom nadmašio Anthonya Joshuu i obranio titulu trostrukog prvaka svijeta

Oleksandr Usik i Anthony Joshua odradili su sjajan meč u saudijskoj Džedi, nakon kojeg titule nisu promijenile vlasnika.Ole

Oleksandr Usik savladao je Anthonyja Joshuu nakon 12 rundi puno boljeg meča nego što je bio onaj u rujnu prošle godine, u kojem mu je oduzeo IBF, WBA i WBO titulu prvaka svijeta.

Usik je u najvažnijim trenucima meča bio bolji te je uspio nadvladati na trenutke uistinu sjajnog Joshuu. Britanac je čak dobio povjerenje jednog suca (115-113), no druga dva zasluženo su meč bodovali za prvaka (116-112 i 115-113).

Odličan meč, puno bolji od prošlogodišnjeg

Kao što je navedeno, bio je ovo puno bolji i kompetitivniji meč od onog koji su održali prošle godine, gdje Joshua nije nikako mogao odgovarati na sjajno kretanje i originalan stil boksa šampiona iz Ukrajine. 

Ovog puta došao je kondicijski spremniji, s puno boljom taktikom i načinom kako odgovoriti na najveće kvalitete Usika. Na trenutke je izgledao sjajno, ali takvih trenutaka nažalost po njega nije bilo dovoljno da u meču uzme pobjedu.

Niti jedan boksač nije imao neko svoje razdoblje u meču unutar kojeg je dominirao, nego je Usik jednostavno dovoljan broj rundi uspio dovoljno dugo raditi ono što radi najbolje. Primio je ovog puta više udaraca nego u prvom meču, što je svakako zasluga odličnog protivnika i to se mora priznati Britancu.

Joshua je bio odličan i to nije bilo dovoljno

I da, Joshua je uistinu bio odličan, kretao se kao rijetko kad do sada, pokazao bolju kondiciju i raznovrsnije udarce, no to nije bilo dovoljno.

Usik je boksač koji se kreće tako dobro i koji jednako tako dobro bira udarce da ga je na bodove gotovo nemoguće savladati. Potreban je udarac koji ruši na pod, a Joshua danas takvog jednostavno u svom arsenalu nije imao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider