FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pa je li ovo moguće?

Nevjerojatna odluka UFC-a sablaznila borilački svijet, Ngannou šokiran objavom borbe za pojas

Vodstvo UFC-a potpuno je šokiralo cijeli borilački svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Apsolutno nevjerojatna i teško shvatljiva vijest stiže iz UFC-a. Francis Ngannou neće braniti pojas u kolovozu, neće se ni boriti, a UFC 265 predvodi borba između Derricka Lewisa i Ciryla Ganea i to za, vjerovali ili ne, privremeni pojas u teškoj kategoriji.

Da, dobro se pročitali, UFC je odlučio maknuti prvaka Francisa Ngannoua sa strane i izmisliti novi ''privremeni pojas''. Dana White i suradnici uspjeli su šokirati borilačku zajednicu unatoč tome što se od njih stvarno svašta može očekivati posljednjih godina.

Eskalirao sukob boraca i UFC-a

Ovakva odluka stigla je nakon neuspješnih pregovora UFC-a, najprije s Jonom Jonesom oko borbe s Ngannouom, a potom i sa samim Ngannouom kojem su kao plan B nudili Lewisa. Prvak je očito tražio previše novca, uostalom kao i Jones, a sve ovo govori kako između najvećih zvijezda UFC-a i vodstva organizacije ima sve više sukoba.

Svemu su pripomogli i nedavni boksački okršaji pojedinih Youtube zvijezda, ali i boksačkih veterana koji su za egzibicijske mečeve dobivali više novca od najvećih zvijezdi UFC-a.

Ngannou šokiran

''Ovo je potpuni šok. Nadamo se kako će nam UFc sve objasniti jer ako pogledamo povijest ove kategorije jako je čudno raditi borbu za privremenog prvaka ovako rano nakon posljednje borbe'', poručio je Ngannouog agent Marquel Martin za ESPN.

On je aludirao na to kako je nova borba za pojas nakon svega tri mjeseca nepotrebna, što je apsolutno točno. UFC je ovo napravio samo da se osveti Ngannouu što nije prihvatio borbu s Lewisom u kolovozu po njihovim uvjetima.

Sjetimo se samo koliko su se čekali revanši Miočića i Cormiera, po godinu dana, a UFC tada nije izašao u susret Ngannouu koji je tražio također jednu borbu za privremeni pojas, što je bilo vrlo logično.

''Sjećam se svoje borbe za privremeni pojas protiv Jairzinha…. O, čekaj'', napisao je cinično Nganouu na Twitteru.

Inače, Ciryl Gane je prošlog vikenda pobijedio Volkova sudačkom odlukom i sada ima već pet pobjeda u nizu u UFC-u te svih devet slavlja u osam devet u profesionalnoj karijeri. Lewis je u nizu od četiri pobjede te nas 8. kolovoza u prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV nčekuje sjajan meč, problem je što ne bi trebao nositi titulu onog za pojas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider