FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularna dva završetka

Volkov lakoćom nokautirao neprepoznatljivog Overeema: Je li ovo konačni kraj 'Demolition Mana'?

Aleksander Volkov nokautirao je Alistaira Overeema na UFC Fight Night eventu u Las Vegasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U okršaju dvojice sjajnih teškaša s pregršt pobjeda u karijeri Aleksander Volkov slavio je protiv Alistaira Overeema u glavnoj borbi UFC Fight Night večeri u Las Vegasu. 

Ruski div nokautirao je vremešnog Overeema sredinom druge runde i možda doveo njegovu karijeru do završetka. Nizozemac je još prije nekoliko borbi najavio da je ovo njegov posljednji pohod na titulu UFC prvaka, jedinu koja mu nedostaje u njegovoj veličanstvenoj karijeri.

Slavljem u ovom meču bi i dalje bio barem još jednu pobjedu udaljen od prilike da se ponovno bori za naslov prvaka, no Overeem nije bio ni blizu ravnopravnog meča.

Svaki čisti udarac Volkova koji je prošao gard Overeema nanosio je jako veliku štetu, a Nizozemac je u nekoliko navrata zateturao prije nego je sredinom druge runde pao na tlo. 

Rus je jednostavno bio presnažan za 40-godišnjeg Nizozemca, a ni sam Overeem nije izgledao kao da je došao po pobjedu. U nekoliko je navrata bježao po oktogonu, kao u meču protiv Stipe Miočića, te je isto tako par puta rukama prekrio glavu i nadao se da Volkov neće probiti njegov gard udarcima. 

Kraj je uslijedio nakon jednog direkta koji je skupio Overeemove ruke, nakon čega je uslijedio lijevi kroše koji je pogodio Nizozemca ravno u uho. Tu je izgubio ravnotežu, zateturao i pao. Sudac Jason Herzog je odmah prekinuo meč, pogotovo nakon što je lice nizozemskog borca već pretrpjelo poveću štetu. 

Volkov je nakon meča rekao da se želi boriti za titulu, ali nije kazao da to želi u idućem meču. Rus je svjestan dužine reda koji se stvorio ispred trona na kojem sjedi Stipe Miočić, najveći teškaš UFC-a svih vremena. 

gol expired Bivši UFC-ov prvak i budući stanovnik Kuće slavnih doživio najbrutalniji poraz u svojoj karijeri: Nepomično ostao ležati nekoliko minuta divider

Najteži poraz u karijeri UFC-ove legende Frankieja Edgara

Brutalno težak nokaut vidjeli smo u sunaslovnoj borbi večeri. Cory Sandhagen pobijedio je legendarnog Frankieja Edgara nakon svega 28 sekundi prve runde. 

Sandhagen je kod jednog pokušaja Edgara da ga napadne skočio u zrak i letećim koljenom pogodio UFC legendu ravno u bradu i u istom ga trenutku uspavao. 

Edgar je pao kao da ga je netko isključio iz struje i ostao je nepomično ležati na tlu nekoliko minuta. Srećom, nakon nekog vremena se pridigao i došao na proglašenje pobjednika. 

Ovo je bio tek drugi poraz Edgara nokautom u njegovoj veličanstvenoj karijeri u kojoj je bio UFC-ov prvak lake kategorije.

Sandhagen je ovom pobjedom ponovno ušao u miks za napad na titulu prvaka bantam kategorije, nakon što je bio na jednu pobjedu udaljen od nje kada je izgubio od Aljamaina Sterlinga. 

BRUTALAN NOKAUT SANDHAGENA PROTIV EDGARA

Guida počastio fanove "old school" uličnom makljažom

Za razliku od meča koji je uslijedio, legendarni borci lake kategorije Clay Guida i Michael Johnson pružili su fanovima sjajan okršaj. Nakon 15 minuta bespoštedne borbe slavio je 39-godišnji Clay Guida, legendarni borac koji je u karijeri odradio 56 mečeva, dobio 36, te izgubio 20. 

U UFC-u je od 2006. godine, te je dugi niz godina bio u samom vrhu lake kategorije. Jednom se imao priliku boriti za naslov UFC prvaka, ali nije uspio protiv Bensona Hendersona. 

Nakon tri poraza u posljednje četiri borbe Guida se vratio pobjedama i to protiv čovjeka koji je izgledao da je u jednom trenutku blizu pobjede protiv Khabiba Nurmagomedova prije pet godina, ali je u konačnici poražen kimurom. 

Johnson je čini se stigao do kraja svoje velike karijere nakon što je upisao i četvrti poraz zaredom. 

gol expired Udarci Rusa odzvanjali su poput pucnja: Pogledajte kakvu su štetu napravili na licu The Reema divider

POBJEDA VREMEŠNOG CLAYA GUIDE

Debitant i prvak Rizina odradio besmislen nastup

U jedinom meču iz muha kategorije prekaljeni Brazilac Alexandre Pantoja dočekao je debitanta iz Angole Manela Kapea i slavio je nakon jednoglasne sudačke odluke.

Bio je to dosadnjikav meč koji je prije svega upropastio Kape sa svojim teatralnim potezima koji nisu imali nikakve veze s borbom. Demonstrirao je eksplozivno i brzo kretanje, ali osim toga gotovo ništa. 

Kaže se da je za ples potrebno dvoje, a u ovom plesu jedino je Pantoja bio raspoložen za to. Kape je stigao kao prvak iz japanske organizacije Rizin, no njegov debi neće apsolutno nitko pamtiti. A za to si je sam kriv... Još se nakon proglašenje ljutio i nije priznavao da je Pantoja pobjednik.

Pantoja je pokazao da je Top 5 borac muha kategorije i da bi u iduće meču mogao dobiti priliku izboriti kartu za plasman u meč za titulu prvaka. 

POBJEDA PANTOJE PROTIV CIRKUSANTA KAPEA

Sjajna dva meča na otvaranju glavnog programa 

U drugom meču glavnog programa vidjeli smo sjajan graplerski okršaj Benalija Dariusha i Carlosa Diega Ferreire, koji je okončan pobjedom Iranca nakon podijeljene sudačke odluke. 

Jedan je sudac pomalo nejasno dodijelio dvije runde Ferreiri, koji je bio bolji i konkretniji tek u posljednjoj rundi koju je zasluženo dobio. Dariush je pokazao da ima konkretnije udarce u stand upu, ali i da je vrhunski u parteru. 

UFC je u posljednji trenutak ostao bez jedne borbe s glavnog programa, okršaja Codyja Stamanna i Askara Askarova, pa su umjesto njih dvojice upali Danilo Marques i Mike Rodriguez

Brazilac Marques slavio je gušenjem u drugoj rundi, nakon što je bio dominantan kroz svih devet minuta i 40 sekundi borbe. Bila je to 11. pobjeda u karijeri za Marquesa. 

POBJEDA DARIUSHA PROTIV FERREIRE

UFC Fight Night, program:

Aleksander Volkov pobijedio Alistaira Overeema (tehnički nokaut, 2. runda)

Cory Sandhagen pobijedio Frankieja Edgara (nokaut, 1. runda)

Clay Guida pobijedio Michaela Johnsona (jednoglasna sudačka odluka)

Alexandre Pantoja pobijedio Manela Kapea (jednoglasna sudačka odluka)

Beneli Dariush pobijedio Carlosa Diega Ferreiru (podijeljena sudačka odluka)

Danilo Marques pobijedio Mikea Rodrigueza (gušenje, 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider