FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
četiri sekunde prije kraja

UFC-ova senzacija Jairzinho brutalno nokautirao Overeema: Odvalio mu je komad usne!

Jairzinho Rozenstruik nokautirao je Alistaira Overeema četiri sekunde prije kraja pete runde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Washingtonu je održan tek drugi UFC event, na kojem je glavnu riječ imao legendarni Alistair Overeem. Njegov suparnik bio je Surinamac Jairzinho Rozenstruik, koji je u posljednjim sekundama borbe pokazao nevjerojatnu snagu udarca. 

Kombinacijom lijevi direkt i desni kroše Jairzinho je u doslovno posljednjim sekundama nokautirao legendu MMA-a.

Da stvar bude gora Overeem je vjerojatno vodio na bodove nakon prve četiri runde, te je solidno stajao i u toj petoj rundi. Suci ne bi imali lagan posao, ali nekako smo mišljenj da bi dali pobjedu Nizozemcu, koji je do trenutka nokauta više pokazao. 

gol expired Hrgović nokautirao Molinu: Amerikanca dvaput spasilo zvono, ali treći put mu nije bilo spasa! divider

Baš kao i protiv Francisa Ngannoua, Overeem nije uspio spriječiti jedan udarac koji je ispaljen iz sve snage. Bio je to doslovno posljednji pokušaj da se legendarni borac nokautira, jer je do kraja meča ostalo samo četiri sekunde. 

No za razliku od meča protiv Ngannoua, kada je Overeem bez većih vidljivih posljedica napustio oktogon, sada to nije bio slučaj. Doslovno mu je nedostajao komad usnice, koja se razletila u trenutku kada je Jairzinhova desnica sjela na njegovo lice. 

Ružan prizor i nije za one slabije želuca...

Bila je to 10. pobjeda u isto toliko profesionalnih MMA nastupa za Surinamca i čak 18. poraz za Overeema, koji u karijeri ima i 45 pobjeda. 

JAIRZINHO NOKAUTIRAO OVEREEMA

Podsjetimo, Overeem je bivši Strikeforce, DREAM i K-1 prvak, te mu još samo nedostaje UFC titula da popuni kolekciju pojaseva. Imao je priliku to napraviti 2016. godine, ali ga je na tom putu zaustavio Stipe Miočić. 

U sunaslovnoj borbi večeri dame su "iskopirale" Stamanna i Yadonga, te je njihov meč također završen neodlučenim. Marina Rodriguez i Cynthia Calvillo odradile su sjajan meč, ali u konačnici nije bilo pobjednice. 

Ben Rothwell slavio je u teškaškom obračunu protiv povratnika Stefana Struvea. Upisao pobjedu tehničkim nokautom u posljednjim sekundama druge runde, a njemu je prethodilo Struveovo glumatanje da je primio snažan udarac u genitalije. 

gol expired Predsjednik WBC-a i dio fanova poludjeli na Filipa Hrgovića: "On je zec, ne životinja" divider

Početkom runde Rothwell je udario Nizozemca u međunožje, ali no kada je drugi put legao na tlo u ponovljenoj snimci se vidjelo da se to zapravo nije dogodilo.

Rothwellu je oduzet poen, nakon čega je bio izrazito ljutit, te je u 45 sekundi uspio nokautirati najvišeg borca u UFC-u. 

U prvoj od dvije ženske borbe večeri, Aspen Ladd upisala je pobjedu protiv Jane Kunickaje tehničkim nokautom na startu treće runde. Ladd je na samom početku treće runde prodala fintu ruskoj borkinji zamahom desnom rukom, te ju potom precizno pogodila ljevicom i poslala na pod. 

gol expired Bizarno priznanje šestomjesečnog boksačkog kralja Andyja Ruiza: "Bio sam pretežak. Idući put ću biti u boljoj formi" divider

Nakon toga ju je u 30 sekundi završila udarcima na tlu, čime je zaradila devetu pobjedu u 10. profesionalnom MMA meču. 

POBJEDA ASPEN LADD

U drugoj bantam borbi večeri Cody Stamann i Song Yadong odradili su zanimljiv meč, koji je u konačnici proglašen kao većinski neodlučenim. 

gol expired Veliki revanš Ruiza i Joshue razočarao: Britanac vratio pojaseve, ali uz stil koji se nije svidio gotovo nikome divider

Dva su suca proglasili riječ neriješenim, jedan je dao pobjedu jednom od boraca, ali s obzirom da su dvojica rekla "remi", susret nije imao pobjednika. 

Stamann, za kojeg je većina vjerovala da je pobijedio, ostao je u šoku, baš kao i Kinez Yadong, koji je svojim negativnim kimanjem glavom dao do znanja što misli o takvoj odluci. 

Glavni program večeri u Washingtonu otvoren je sjajnom borbom Roba Fonta i Rickyja Simona. Iako je otišla do odluke, odnosno fanovi su bili zakinuti za nokaut, borba Fonta i Simona nije nikoga razočarala. 

gol expired Nakon brutalne dominacije Hrgović poručio: "Želim meč za titulu, želim biti svjetski prvak!" divider

Vidjeli smo apsolutno sve u ovom dvoboju. Stand up borbu, rušenja, obranu od rušenja, borbu u klinču, snažne razmjene udaraca, ali prije svega veliku srčanost i htjenje od obojice boraca. U konačnici je Font upisao pobjedu i to jednoglasnom sudačkom odlukom. 

UFC Fight Night:

Jairzinho pobijedio Alistaira Overeema (nokaut, 5. runda)

Marina Rodriguez - Cynthia Calvillo (većinski neriješeno)

Ben Rothwell pobijedio Stefana Struvea (tehnički nokaut 2. runda)

Aspen Ladd pobijedila Janu Kunickaju (tehnički nokaut, 3. runda)

Cody Stamann - Song Yadong (većinski neriješeno)

Rob Font pobijedio Rickyja Simona (jednoglasna sudačka odluka)

gol expired Hrvat zabio dva gola Barci, Katalonci potopili njegovu momčad: Rakitić asistirao Messiju! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider