FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dobre vijesti

Oglasio se prvi zaraženi hrvatski sportaš: "Osjećam se jako dobro. Uskoro ću krenuti s kućnim treninzima"

Hrvatski boksač nema nekih simptoma i već planira povratak treningu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz izbornika ženske selekcije Antu Matasa i svog trenera Tomu Kadića, Toni Filipi jedan je od tri člana hrvatske boksačke reprezentacije koji su se s kvalifikacijskog turnira iz Londona vratili zaraženi koronavirusom. 

"Već četiri do pet dana se osjećam jako dobro. Nemam nekih simptoma osim tu i tamo temperature, ali i to bude 37.1 ili 37.2", rekao je za Fightsite.

"Do infekcije je moglo doći u hotelu ili na putu. Ne mogu procijeniti jer nas je tamo bilo puno sportaša i trenera. Bilo smo zajedno na doručku i zajedno u dvorani, tako da ne znam gdje je moglo doći do toga."

gol expired Hrvatski boksači vratili se iz Londona s koronavirusom, trener oštro o Savezu: ''Samo im je do slikanja kad stignu medalje'' divider

Reprezentacija je nakon povratka stavljena u samoizolaciju, a prvih dana kod Tonija nije bilo nikakvih simptoma. Ipak, onda su se pojavili, a nakon pozitivnog testa Ante Matasa, istom su pristupili Filipi i Kadić.

"Nazvali su nas da nam kažu da smo pozitivni. Pitali su nas samo s kim smo sve bili u kontaktu onaj posljednji dan. Savjet je bio da ostanemo kod kuće, pijemo čaj, čuvamo se i savjetujemo sa svojim liječnikom", rekao je Toni, koji je te savjete poslušao.

Danas nam je svima jasno kako je odlazak u London bio pogreška, no nije bilo izbora. Da se turnir slučajno održao do kraja, cijela bi reprezentacija ostala bez jedne od samo dvije prilike za odlazak na Igre, koje su kasnije u potpunosti odgođene za iduću godinu.

gol expired Neizvjesnost i strah kod hrvatskih boksača: Je li razum prevladao prekasno? divider

"Putovanje u London bila je pogreška, no to se trebalo procijeniti prije i nije se trebalo niti održati. Nama je to bila jedna od dvije prilike za kvalificirati se i ne bismo to nizašto propustili. Organizator je trebao otkazati turnir", stav je boksača koji je tamo eliminiran u prvom kolu. No, kako su Igre odgođene, pitanje je ima li smisla računati ovaj turnir.

Naravno, bilo bi to pošteno prema onima koji su prošli prvo kolo, no isto tako se mijenja cijeli kalendar, a i za godinu dana će mnogi biti u drugačijoj formi. Toni to ipak nije htio komentirati nego je prepustio onima koji su zaduženi pronaći najbolje rješenje. No, otkrio je kad misli da će biti spreman vratiti se u pogon. Barem onaj "kućni".

gol expired Nisu su se samo Hrvati zarazili u Londonu, javljaju se i drugi te opisuju što se dogodilo divider

"Nadam se da ću već kroz par dana biti u potpunosti zdrav i bez ikakvih simptoma, a onda bih odmah krenuo i s laganim kućnim treningom", još je rekao Filipi, čiji je plan bio što se bolje pripremiti za Pevex ligu, gdje bi se borio da zadrži mjesto u reprezentaciji. No, sve se to sada promijenilo i novi boksački raspored saznat ćemo tek nakon normalizacije situacije u svijetu. Do tada, u prvom je planu zdravlje svih naših sportaša.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider