FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
velika stvar za oba sporta

Nije šala: Miočić razgovarao sa svojim timom o borbi s Joshuom!

Je li moguće da ćemo u bliskoj budućnosti gledati boksače i MMA borce na istom borilištu?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako trend okršaja profesionalnih boksača i MMA boraca još nije zaživio, ljudi itekako vole špekulirati i maštati. Nakon priča o dvobojima Floyda Mayweathera i Conora McGregora, te Jimija Manuwe i Davida Hayea, pojavila se verzija da bi u boksački ring mogao stupiti američki Hrvat i prvak UFC-a u teškoj kategoriji - Stipe Miočić.

Ohrabren prošlotjednom pobjedom nad Juniorom dos Santosom u svojoj drugoj obrani naslova prvaka, Miočić je, upitan od novinara, izrazio želju da jednog dana uđe u ring aktualnim boksačkim prvakom u teškoj kategoriji - Anthonyjem Joshuom. Zbog svojih boksačkih kvaliteta Miočić bi mogao biti opasnost za Britanca, a s tom se činjenicom slaže i njegov trener Marcus Marinelli.

"Da, malo smo razgovarali o tom meču koji bi se mogao dogoditi jednog dana. Ideja mi se sviđa i mislim da bi to bila sjajna stvar za oba sporta. Stipe mi zaradio veliki novac, a vjerujem i da bi bio konkurentan u boksačkom meču protiv Joshue", smatra Miočićev trener.

Britanac je nedavno nokautirao Vladimira Klička u senzacionalnom meču na Wembleyju, te je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri (19-0). Kada bi se meč dogovorio, Marinelli smatra da bi Stipe bio u jako dobrim rukama.

"Joe Delguydu i Alex Cooper su sjajni treneri. Dvoboj njih dvojice definitivno bi bio velika stvar", zaključio je.

I u pravu je. Boksu je, do posljednjeg meča Joshue i Klička, jako pala gledanost i općenito zanimanje za taj sport. U MMA-u su pak problem male svote novca, u usporedbi s boksom, koje borci dobivaju za svoje nastupe i naslove.

Stoga bi stavljanje boksača i MMA borca u boksački ring sigurno pobudio veći interes kod fanova u oba sporta, a privukao bi i više sponzora. Dovoljan je samo primjer potencijalni meč Mayweathera i McGregora za koji se već sad vjeruje da će biti najskuplji borilački događaj svih vremena, iako mnogi vjeruju da je irska zvijezda bez ikakvih šansi. Možda bi spoj i suradnja ova dva sporta bio pun pogodak za organizacije, ali i fanove borilačkih vještina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider