FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Potpuno kriva taktika

Ward nokautirao nemoćnog Kovaljova i obranio titulu!

U velikom revanšu Amerikanac je bio brži, dominantniji te je borbu od početka usmjerio u svoju korist.

Andre Ward je pobijedio Sergeja Kovaljova tehničkim nokautom u osmoj rundi borbe za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji po IBF, WBA i WBO verzijama. Ward, samoprozvani Božji Sin, ovime je nastavio svoj impresivan niz: ovo mu je bila 32. pobjeda u 32 borbe, a 16. nokautom. Kovaljov je po drugi put u karijeri poražen, a oba puta mu je poraz nanio Ward (prvi put u studenom prošle godine).

Početno ispitivanje snaga nije dugo potrajalo. Kovaljov je bolje otvorio borbu, ali Ward je u zadnjoj minuti prve runde plasirao neugodni lijevi kroše i desni direkt i tu prvu dionicu riješio u svoju korist.

U drugoj rundi boksači su držali distancu na sredini ringa što je više odgovaralo Amerikancu. Kao i u onome što je uslijedilo (treća, četvrta runda...) Kovaljov se presporo kretao, puno je brži bio Ward i ostao je dojam kako su Kovaljova treneri sputavali sa svojom taktikom.

Rus je pravi nokauter, boksač koji je prije ovog meča 26 od 30 svojih pobjeda u karijeri ostvario prekidom, ali imao je u uvodnim rundama previše respekta za svog suparnika što je očito bio nalog iz kuta.

Kovaljov boksao onako kako je Ward htio

Za razliku od prvog meča, kad je već u drugoj rundi uspio srušiti Warda na tlo, Kovaljov se nikako nije uspijevao nametnuti. Štoviše, boksao je baš onako kako je Ward htio.

I onda, sredinom osme runde, Ward je desnim direktom uzdrmao Kovaljova i nanjušio priliku, nanizao seriju udaraca uslijed koje je Rus čučnuo uz konopce, a sudac je označio kraj borbe i pobjedu Warda tehničkim nokautom.

Nakon što se pridigao, Kovaljov je bio vidno razočaran takvom odlukom, ali povratka više nije bilo, a svoje nezadovoljstvo nije skrivao ni nakon borbe.

Snimku cijele borbe Ward - Kovaljov pogledajte večeras u programu Nove TV od 23:15.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider