FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
počivao u miru

Tuga u svijetu borilačkog sporta: Preminuo Branko Cikatić, prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix

Tužna vijest pogodila je hrvatski, ali i svjetski borilački sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon jednogodišnje borbe s teškom bolesti preminuo je legendarni hrvatski borac Branko Cikatić (65). Sve je počelo 2018. godine kada je prvi put zaprimljen u bolnicu, nakon čega je sve krenulo nizbrdo.

Dobio je sepsu, bio zaražen bolničkom bakterijom, dobio plućnu emboliju i na kraju je stigla Parkinsonova bolest.

Cikatića će se najviše pamtiti po tome što je bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

gol expired Povijesni dogovor europskih velikana: Ovo se nikad nije dogodilo, Barca i Inter na čelu kolone divider

Branko Cikatić prvi je hrvatski borac koji je ostvario uspjeh na međunarodnoj sceni. Osvojio je prvi povijesni K-1 World Grand Prix turnir, koji se održao u Japanu 1993. godine. U jednoj je večeri nokautirao trojicu protivnika, a u finalu je to napravio jednom od najboljih kick-boksača u povijesti tog sporta - Ernestu Hoostu.

Do dana današnjeg, točnije do 2012. godine kada od kada više nema turnira K-1, Cikatić je najstariji pobjednik K-1 Grand Prixa, osvojio ga je s 38 godina i 208 dana na leđima.

Nakon toga uslijedio je pad Hrvatskog tigra, koji se od 1997. do 1999. godine okušao i u PRIDE-u. U prva dva nastupa je bio diskvalificiran zbog ilegalnih udaraca, odnosno držanja za užad u trenucima kada mu je sudac rekao da ih pusti.

gol expired Ozdravio prvi zaraženi nogometaš u Njemačkoj, ali i poslao ozbiljno upozorenje te opisao kako je počelo divider

Posljednju službenu borbu i poraz upisao je u jesen 1999. godine, kada ga je porazio od Maurice Smith, koji mu je složio polugu na ruci.

Nakratko se okušao i u filmskoj industriji, gdje je glumio negativca u popularnom filmu Skyscraper iz 1997. godine, u kojem je naslovnu ulogu igrača Anna Nicole Smith. Nakon tog filma izjavio je da to jednostavno nije život za njega.

Njemački časopis Karate Budo Magazine dodijelio mu je 1989. godine nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Tom je prilikom iza sebe ostavio velikane poput Jean-Claude van Dammea i Chucka Norrisa.

gol expired Olimpijski prvak bori se s koronavirusom: ''Ovo nije šala, a ja sam bio zdrav s jakim plućima'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider