FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nevjerojatna životna priča

MMA borac je rođeni Zagrepčanin, dečko s Kvatrića, a još ne može dobiti hrvatsko državljanstvo

Hrvatski MMA borac Abraham Salimon Are imao je težak životni put…

Na turniru Armagedon hrvatske organizacije FNC večeras će nastupiti jedan osebujan lik. Zove se Abraham Salimon Are i nigerijskog je porijekla, ali je rođeni Zagrepčanin.

Njegova života priča je teška, ostavio ga je otac jednoj prodavačici na Hreliću dok mu je bilo šest, a onda od tada brine za njega nakon što su mu oba roditelja preminula.

Danas se pokušava probiti u MMA-u. Trenira u ATT dvorani, a protivnik na Armagedonu bit će iskusni srpski borac Miloš Cvetković u velter kategoriji.

UFC: Aleksandar Rakić vs Anthony Smith Srbijanski nokauter Rakić izdominirao bivšeg izazivača: "Prošli smo pakao u Zagrebu. Moraju me ozbiljno shvatiti" divider

Dečko s Kvatrića

Simpatični Abraham za sebe kaže kako je dečko s Kvatrića. Odrastao je s obitelji Zejne Herak koja ga je udomila i prihvatila kao svoga. Završio je ugostiteljsku školu i trenutno radi na upisu na fakultet, što mu je velika životna želja.

Od ostavljenog šestogodišnjaka kod gospođe Zejne na Hreliću do nastupa pod hrvatskom zastavom na Armagedonu prošlo je 13 godina. Nažalost, hrvatsko državljanstvo još uvijek mu ne daju.

''Razočaran sam što još nisam dobio državljanstvo. Tu sam rođen, tu sam odrastao, znam hrvatski jezik, a država mi ne da dokumente. Imam jako malo naših papira. S Nigerijom nemam ništa, nisam nikad tamo bio, samo su mi biološki roditelji od tamo'', rekao je Abraham za 24sata.

Mama Zejna i cijela njegova ekipa bodrit će ga večeras. Neće mu biti lako, ali držimo mu svi zajedno fige.

Kad se samo sjetimo tko je sve i na kakve načine dobivao hrvatsko državljanstvo svih ovih godina, zbija nije jasno kako ga rođeni Zagrepčanin ne može dobiti.

UFC: Rakić i Smith glavna borba večeri, Salimon Are rođen u Zagrebu i tečno govori hrvatski

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider