FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
brad pickett, hvala ti

Tužan oproštaj MMA legende: Brutalan nokaut, pa more suza

Od profesionalnog bavljenja MMA-om oprostila se britanska legenda Brad Pickett.

Londonska O2 Arena proključala je u trenutku kada je britanska MMA legenda Brad Pickett izašla u dvoranu. On se u drugom meču main carda UFC Fight Nighta 107 borio protiv Ekvadorca Marlona Vere, 14 godina mlađeg dečka. Bio je to oproštajni meč Brada Picketta, ali nije ga završio onako kako je želio.

Vera je izdržao sve pokušaje rušenja i borbe u parteru koje mu je pripremio Pickett, a onda ga je, kada je Londončanin ostao bez snage, nokautirao lijevim high-kickom. Oborio ga je na pod i onda još jednim udarcem dokrajčio prije nego li je sudac prekinuo borcu. Pickett se pokušao podići i nastaviti meč, no sudac je rekao da je kraj.

Neutješan je bio čovjek koji će najviše ostati zapamćeg kao borac koji je prije sedam godina u WEC-u slavio protiv Demetriousa Johnsona, današnjeg broj 1 "pound for pound" (P4P) borca.

Pickett je plakao nakon meča, a zaplakao je i Vera koji je pokušao londonskoj publici objasniti da je gledao Brada dok je imao 17 godina, te da je on bio jedan od razloga zbog kojeg je krenuo u ovaj sport.

Recimo i da je Pickett u UFC stigao nakon gašenja organizacije WEC 2010. godine, kao i većina boraca u toj organizaciji. Tamo je stigao kao "potrošeni" borac, koji u 13 nastupa upisao čak osam poraza.

Podsjetimo da se Pickett trebao boriti protiv Henryja Brionesa, ali je njegov suparnik otkazao. Umjesto njega poziv je prihvatio Marlon Vera, 24-godišnji borac iz Ekvadora koji je dosada u karijeri odradio 12 borbi, te upisao osam pobjeda, tri poraza i remi. U UFC-u je od 2014. godine i trenutno je, s ovom pobjedom, na omjeru 3-2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider