FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
na zagrebačkom velesajmu

Lokalna scena MMA-a i grapplinga konačno se vraća u pogon!

Sve je spremno na sutrašnji NFC u Zagrebu. Nastupaju i kečeri!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon kraćeg izbivanja lokalna scena MMA-a i grapplinga konačno je u pogonu. Sutra je na Zagrebačkom velesajmu pravi borilački dan.

Potvrđeno da će kao uvodni program nastupiti i hrvatski kečeri! Riječ je o atrakciji koja je u vrlo kratkom roku osvojila širok raspon publike. Nema sumnje da će ovim nastupom spektakl biti još veći.

Antonio Ilić iz PHK-a približio nam je o kakvom se sportu radi:

"Prvi hrvatski kečeri jedina su aktivna organizacija na prostoru Republike Hrvatske koja se bavi organizacijom nastupa profesionalnog hrvanja. Sport lokalno poznatiji kao „kečeri“ u Zagrebu i Osijeku trenira se pod okriljem Prvih hrvatskih kečera, s članovima koji dolaze iz cijele Hrvatske, pa i inozemstva. Ova tradicija traje od 2005. godine. Prvi hrvatski kečeri aktivno nastavljaju nastupati diljem Hrvatske, s prijestolnicom u Zagrebu", rekao nam je Antonio Ilić iz organizacije "Prvi hrvatski kečeri".

Događaj Sport Fest 2017, u sklopu kojeg se održava NFC Contest 8, priredba je na kojoj će se dati posebno mjesto i naglasak borilačkim sportovima. Svi borilački klubovi pozvani su da se prijave i iskoriste mogućnost pokaznog treninga u trajanju od 30 do 60 minuta unutar službenog kaveza, tijekom četvrtka i petka u terminima između 10 sati ujutro i 8 navečer.

Također, kao još jednu prezentaciju borilačkih sportova, u subotu na dan NFC Contesta 8 organizira se Cage Grapplig, natjecanje za djecu od 6 do 14 godina u terminu od 10 do 13 sati, te će u terminu od 13 do 19 sati biti će održano natjecanje u Cage Amaterskom MMA-u za kadete, juniore i seniore. Završni događaj bit će u nedjelju od 11 sati, kada će se održati Open Cage Grappling, turnir za kadete, juniore i seniore.

Vaganje je večeras (petak) od 18:30 sati, a borbe kreću sutra od 20:30. Cijena ulaznica standardno je jeftina, iznosi 50,00 kn i može se kupiti na Sport Festu 2017. od 5.listopada te na dan događaja na ulazu u 5. paviljon.

Inače, cijela je subota zamišljena kao borilački dan pa u jutarnjim terminima održava turnir u grapplingu za djecu do 15 godina.

Službeno vaganje za grappling počinje u 10:00 sati, a početak natjecanja predviđen je za 10:30 sati. Od 14 sati kreće amaterski MMA turnir za kadete, juniore i seniore, vaganje je sat vremena prije borbi. Sve je to uvod za šlag večeri, novu NFC-ovu priredbu.

FIGHT CARD :

AMATERSKI MMA :

1. -66kg
Sara Lazar-Smajić, Komodo
Antonia Golubić, Ban Team

2. -70kg
David Jurkovic, Trojan Gym
Patrik Čelić, JJK Mangetsu

3. -60kg
Leon Osmanović, Cromma Gym
Dominik Smiljanić, KSB Nokaut

4. -66kg
Tin Beganović, Cromma Gym
Rok Oslakovič, UFK Rupa

5. -70kg
Tin Kranželić, Subos
Danijel Bažant, Trojan Gym

PROFI MMA :

6. -84kg
Ivan Mišerić, Modus
Tomislav Ceronja Ban Team

7. -66kg
Dino Tomić Cromma Gym
Luka Šebalj UFK Rupa

8. -77kg
Jure Šojat BK Virovitica
Matia Milovan Trojan Gym,

9. -70kg
Mateo Horvat BK Virovitica
Nikola Rodić UFK Novi Zagreb

10. -61kg
Domagoj Maligec, KSB Nokaut
Valentino Kirin, Komodo

11. -77kg
Ivica Jakopic, Fight club Zelina
Marijo Mrazović, Ban Team

12. -84kg
Leon Krajačić, CROBRAN
Asmir Sadiković

13. -93kg
Tigo Giljević, JJK Mangetsu
Anđelko Kitić, UFK Novi Zagreb

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider