FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sasvim zasluženo

Mnogi su zaplakali, a trener se slomio: "Čudovište" i UFC-ov pionir posmrtno ulazi u Kuću slavnih

UFC je objavio da će Kevin Randleman, UFC-ov pionir, posmrtno ući u Kući slavnih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom UFC on ESPN eventa u Jacksonvilleu otkriveno je da će u Kuću slavnih, četiri godine nakon smrti, biti primljen UFC-ov pionir - Kevin Randleman.

Riječ je o američkom borcu koji se borio u UFC-u, PRIDE-u, WVR-u i Strikeforceu, te je bio prvak danas najpoznatije MMA organizacije. Umro je 11. veljače 2016. sa svega 44 godine, nakon što je u bolnici, gdje je primljen radi upale pluća, dobio srčani udar

gol expired UFC-ovi borci, čak i prvaci, šokirani odlukama: "Koji k....? Ovi suci su na kokainu" divider

Bivšeg prvaka UFC-a hrvatska će javnost možda najviše pamtiti po dvije borbe s Mirkom Filipovićem. Obje borbe dogodile su se 2004. godine, a svaki je borac upisao po jednu pobjedu. Prvo je Randleman iznenadio našeg borca, a onda mu je Cro Cop uzvratio na Staru godinu giljotinjom.

Randleman je karijeru završio 2011. godine sa skorom 17 pobjeda i 16 poraza, a najupečatljiviji trenutak karijere imao je 1999. godine kada je došao do naslova UFC prvaka u teškoj kategoriji.

gol expired Kako je moguće da je Overeem ovo preživio? Brada ipak nije tako "staklena" kako većina misli divider

U karijeri se borio protiv samih legendi MMA-a poput Fedora Emelianenka, Quintona Jacksona, Randyja Couturea, Chucka Liddella, Basa Ruttena i već spomenutog Mirka Filipovića.

Uz njegovog bivšeg trenera Marka Colemana, koji se slomio i rasplakao tijekom objave da njegov učenik ulazi u Kuću slavnih, Randleman je bio "otac" Ground and Pound udaraca,

Coleman je bio prvi koji je uveo Ground and Pound u MMA, te je tu vještinu prenio na svog učenika, koji ju je svojom zastrašujućom snagom i pojavom maksimalno koristio.  

High-kick Overeema Alistair Overeem slavio veličanstvenim preokretom protiv Walta Harrisa u večeri kontroverznih odluka divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider