FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
Ako imaš para...

Kako je Tyson smršavio 45 kg i došao u fantastičnu formu? Ronaldo koristi istu terapiju

Bivši apsolutni prvak svijeta u teškoj kategoriji Mike Tyson s 53 godine na leđima izgleda gotovo kao u mladenačkim danima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mike Tyson, najmlađi profesionalni prvak svijeta i apsolutni vladar teške kategorije 80-ih, doveo se u relativno kratkom roku u jako dobru formu.

Čak u takvu da se spekulira kako se planira vratiti u ring i odraditi nekoliko borbi. Spominjao se promotivni revanš sa starim rivalom Evanderom Holyfieldom, pa čak i meč s trenutačnim prvakom po WBC verziji Tysonom Furyjem, što se čini marketinškom zezancijom.

gol expired Slovenci u šoku: Poznati europski sudac uhićen zajedno sa starletom u seks-skandalu u BiH divider

No Tyson stvarno izgleda tako dobro da bi mogao odraditi neki manje zahtjevan meč.

Posljednjih tjedana na društvenim je mrežama plasirao nekoliko dojmljivih videa iz boksačke dvorane. Pokazao je da nije zaboravio neke stvari. Još uvijek je u stanju prezentirati vrhunski peek-a-boo koji mu je usadio proslavljeni trener i drugi otac Cus D'Amato.

Za taj stil morate biti eksplozivni poput ručne bombe. Podrazumijeva se da masa borca mora biti optimalna, a noge lagane kao perce.

Nakon što je prije desetak godina dosegao vrhunac tjelesne zapuštenosti, 53-godišnji Tyson odlučio je postupno se dovesti u red, a potom i u vrhunsku formu. Nije to napravio isključivo na konvencionalan način. Koristio je i posebnu terapiju.

Madridski As piše da je uspio smršavjeti više od 45 kilograma (sada teži 104 kg) zahvaljujući dijeti i treninzima, ali i pomlađujućem tretmanu temeljenom na "vađenju krvi iz pupčane vrpce novorođenčeta, koštane srži i tjelesne masti" te ubrizgavanjem svega toga izravno u tijelo.

gol expired Mike Tyson "poražen" u svom povratku u ring: Izazvao je kaos, no nakon neočekivanog kiksa svi mu se smiju divider

Tyson je otkrio da se poslije tretmana čak i boja njegove krvi promijenila:

"Imao sam visok krvni tlak, nekoliko puta zamalo sam umro. Imao sam i artritis. Prešao sam na vegansku prehranu i to mi je pomoglo da eliminiram sve probleme koje sam imao u životu. Želim nastaviti mijenjati svoj život", kaže Tyson koji je u nekim intervjuima otkrio da je u posljednje vrijeme uglavnom na biljnoj prehrani, ali i da svakih mjesec ili dva pojede malo ribe ili piletine, što znači da nije potpuni vegetarijanac, a još manje vegan.

Pojasnio je što mu se dogodilo nakon terapije:

"Kad su mi uzeli krv, bila je potpuno crvena. Kad su je vratili, bila je prozirna. Gotovo se moglo gledati kroz nju", ispričao je Tyson za američke medije, a prenosi As.

Tretman kojem se podvrgao ne može si baš svatko priuštiti. Obično stoji između 5000 i 25.000 eura. Terapiju matičnim stanicama koristili su i drugi poznati sportaši, poput, recimo, španjolskog tenisača Rafaela Nadala ili superzvijezde Juventusa Cristiana Ronalda.

Na kraju će najbolji leći - legendarna uzrečica Ćire Blaževića koju često zna ispaliti u neformalnim razgovorima s novinarima:

„Lažu da se zdravlje ne može kupiti“, zagrmio bi Ćiro kada bi se dotakli te teme.

I onda bi dodao:
„Sine, ako imaš dovoljno para, može se sve. Ja to najbolje znam.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider