FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
obojica su padali

VIDEO Kakav kraj trilogije: Tyson Fury nokautirao Wildera i obranio naslov svjetskog prvaka u meču s čak pet rušenja

Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka protiv Deontayja Wildera.

Trilogija između Tysona Furyja i Deontayja Wildera završena je u Las Vegasu novim slavljem britanskog boksača. Borba je okončana u 11. rundi nokautom nakon sadržajnih preko deset rundi u kojima su obojica prije konačnog pada Wildera po dva puta bila na podu.

Fury poslao Wildera na pod već u rećoj rundi

Na samom otvaranju meča Tyson Fury kao da je bio malo rezerviran, dok je izazivač Wilder uspio plasirati neke udarce. No u drugoj je Kralj Cigana opasnije krenuo na protivnika te je najavio ono što će se događati u trećoj.

gol expired Fury otkrio što mu je Wilder rekao nakon borbe: ''On je idiot i loš gubitnik'' divider

Bio je to početak vatrometa. Fury je rušio Wildera nakon jednog sjajnog aperkata u bradu. Kada se Wilder digao na noge, Fury je krenuo po još, ali je nekako Amerikanac uspio dočekati kraj runde.

Ranjeni Wilder dva puta rušio Furyja u četvrtoj rundi

Ako je netko mislio da Fury ide po ekspresnu pobjedu, itekako se prevario. Htio je Fury sve završiti dok se Amerikanac još dobivao nakon onog nokdauna, ali je u razmjeni baš Fury naletio na direkt i pao na pod.

Kada se pridigao dožoivio je novio nokdaun nakon žestokog napada domaćeg borca, ali je nekako dočekao zvono za kraj runde. Činilo se kako bi Wilder mogao postati pobjednikom, no ni tada nije bio kraj.

Fury je vratio kontrolu do kraja šeste runde i polako je usmjeravao borbu prema obrani titule svjetskog prvaka po WBC-u. Wilderu je nateklo desno oko i sve je više vidljivije teže dolazio do zraka.

Konačan Wilderov kraj u borbi s pet nokdauna

U sljedeće tri runde Fury je opet bio dominantniji borac. U sedmoj je nakon jednog aperkata jedva ostao na nogama. U devetoj rundi je sudac s liječnikom provjeravao hoće li izdržati Wilderova oteklina na oku.

A onda je u desetoj rundi Wilder ponovo išao na pod nakon razornog krošea Furyja. Wilder je preživio novo brojanje i sve je teže parirao prvaku.

I onda je u 11. rundi Fury napokon sve završio. Wilder nije više mogao izdržati brojne napade, a nakon jednog je doživio konačan pad nakon kojeg je sudac prekinuo meč.

gol expired Fury nakon borbe opet zapjevao pred cijelom dvoranom, ovaj put je obradio veliki hit divider

Fury je Amerikanca sjerao u kut, naslonio se na njega pa serijom aperkata i krošea poslao Wildera u povijest, a sebe još jednom promovirao u velikog prvaka koji je nakon neriješenog ishoda u 2018., dva puta u dvije godine u Las Vegasu brutalno porazio najboljeg američkog boksača.

Bila je to 32. pobjeda u profesionaloj karijeri ovog čudesnog teškaša u 33 borbe. Nikad nije doživio poraz, tek jedan neodlučen ishod na startu ove trilogije.

Sva rušenja pogledajte ovdje

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider