FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sukob teškaša

Hrvatski boksački savez poslao poruku ljutitom Hrgoviću: Evo kako će riješiti veliku aferu

HBS je očito odlučio razriješiti spor koji se stvorio oko toga tko će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za supertešku kategoriju i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksački savez oglasio se priopćenjem za javnost povodom afere koja potresa hrvatsku boksačku scenu, a u kojoj su glavni akteri hrvatski profesionalni teškaš Filip Hrgović i amater Marko Milun.

HBS je očito odlučio razriješiti spor koji se stvorio oko toga tko će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za supertešku kategoriju i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, odnosno oko termina kvalifikacija. Verbalno prepucavanje između dva tabora traje već tjednima, a HBS je konačno reagirao i valjda zaključio priču.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Novi trener Barce dovodi skupocjenu zvijezdu: Udarac za Olma i Dinamo, teški dani za Rakitića divider

Priopćenje HBS-a prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj, želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju, Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao.

gol expired Stravične i sramotne scene iz Australije: Organizatori prekršili pravila i svjesno ugrozili zdravlje igrača divider

Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.

gol expired Nevjerojatna životna priča: Najbolji strijelac reprezentacije i autor najbržeg gola na SP-u radi kao taksist divider

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23. do 26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli!

I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje", stoji u priopćenju HBS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider