FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u najavi

Hearn tvrdi: Filip Hrgović je dogovorio borbu karijere! Slavni Francuz je prihvatio meč

Tony Yoka je prihvatio borbu protiv Filipa Hrgovića, tvrdi boksački promotor Eddie Hearn.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović je pred najvećom borbom svoje karijere. Najbolji hrvatski boksač navodno je sve dogovorio s Tonyjem Yokom, olimpijskim prvakom iz 2016.

Da je Yoka prihvatio Hrgovićevu ponudu otkrio je slavni boksački promotor Eddie Hearn. On je prvi došao do te informacije koju je prenio ugledni portal BoxingNews24.

Yoka je imao tri dana za odluku i danas je donio odluku koja donosi Hrgoviću meč karijere, a pobjedom bi zaradio ogromnu popularnost u svijetu boksa. Ipak je to meč brončanog i zlatnog s Olimpijskih igara 2016.

"Vrijeme je za meč Hrgovića i Yoke. Već neko vrijeme govorim da onaj tko pobijedi Hrgovića ima 35 posto u pregovorima za meč protiv Usyka ili Anthonyja Joshue. To je sjajna pozicija za biti u njoj. Yoka očito želi taj meč. Pričali smo s Top Rankom o meču i svi smo se složili da je to briljantan dvoboj. Nadam se da ga možemo dogovoriti", rekao je Hearn za iFL.

Jedan problem je tu

Yoka inače ima ugovoren meč protiv Martina Bakolea, taj meč se trebao nedavno održati, ali je odgođen zbog koronavirusa i novi datum nije poznat, no ne bi iznenadilo da meč bude zauvijek odgođen i da Yoka stane u ring protiv Hrgovića.

Pobjednik meča Hrgović – Yoka može postati najbolji na svijetu

Pobjednik velikog dvoboja išao bi na boljeg iz susreta Usyk – Joshua, a ta borba se također treba održati. U prvoj je slavio Usyk i uzeo  IBF, WBA i WBO pojase prvaka. U scenariju iz snova Hrgović može doći do borbe koja mu donosi prestižne svjetske titule i postaje najbolji boksač današnjice. No do toga ima još jako puno, prvo treba riješiti Yoku.

Hrgovića već dvojica odbila

Najboljeg hrvatskog boksača nedavno su odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, ali po svemu to nije napravio Tony Yoka koji ga je čak i prozvao nakon što je u zadnjem svom meču pobijedio Splićanina Petra Milasa.

''Yoka, čuo sam da me prozivaš nakon zadnje borbe. Sad će ti doći ponuda IBF-a, potpiši ugovor. Evo ti šanse, što ćeš napraviti?'' rekao je Hrgović slavnom Francuzu.

Tko je zapravo Tony Yoka?

Francuski boksač je 2016. dogurao do olimpijskog zlata, u polufinalu je spornom odlukom sudaca pobijedio baš Hrgovića. Šest godina nakon mogli bi gledati veliki revanš. Čak se pričalo da će Yoki oduzeti zlato jer su ga suci gurali.

Francuzi rade sve da Yoka postane najbolji na svijetu, nedavno je meč između njega i Milasa iz prvog reda gledao i francuski predsjednik Emanuel Macron, a došli su ga podržati mnogi slavni Francuzi pa tako i Nikola Karabatić.

Yoka ima u profesionalnoj karijeri ima 11 pobjeda i trenutno je bez poraza. Čak je devet puta pobijedio nokautom.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider