FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
protivnik se nije pojavio

Fury ispalio: ''Ovo mi je posljednja borba u karijeri, idem u mirovinu sa 150 milijuna u banci''

Tyson Fury najavio je još jednom kako odlazi u mirovinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svijet boksa s nestrpljenjem očekuje novu borbu svjetskog WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja. Nakon što je uspješno riješio trilogiju s Amerikancem Wilderom, Furyja 23. travnja na Wembleyju čeka britanski okršaj protiv Dilliana Whytea.

Nije to onaj Britanac kojeg Fury sanja. On bi najradije boksao protiv Anthonyja Joshue za ujedinjenje svih boksačkih titula, ali te je planove zasad poremetio sjajni Ukrajinac Oleksandr Usik, koji se ovih dana nalazi u domovini zahvaćenoj ratom.

Gipsy King je na konferenciji za medije još jednom u svom stilu prodrmao boksačku javnost izjavom kako će mu borba s Whyteom ujedno biti i posljednja.

''Ovo je posljednja borba moje karijere. Nakon ovog se umirovljujem sa 150 milijuna dolara u banci. Zdrav, mlad, kupit ću veliku jahtu u inozemstvu. Idem u mirovinu, gotov sam, to je moja posljednja borba'', ispalio je poznati boksački lajavac i za mnoge najbolji boksač današnjice.

Fury stigao na Wembley, Whyte ne

Na konferenciju za medije pozvan je i Dillian Whyte, ali se obavezni izazivač za WBC titulu nije htio odazvati i suočiti s Furyjem. Izabrao je drugu taktiku te ostao trenirati u svom kampu u Portugalu.

''Danas je pokazao bijelu zastavu. Sad mi je dao dodatno samopouzdanje. Moja procjena je da je pokazao bijelu zastavu i da je prestrašen. Pa naravno da se ne želi naći lice u lice sa mnom jer da mi vidi vatru u očima odmah bi pomislio 'ovaj će me razbiti'', poručio je u svom stilu Fury.

Whyte je zbog svoje pozicije službenog izazivača stigao nakon pobjede protiv Aleksandra Povetkina koji se nakon toga umirovio, a ovih dana opet stigao u medije zbog svoje podrške Vladimiru Putinu.

''Sad je napokon dobio priliku na najvećoj pozornici, protiv najvećeg prvaka u najvećoj noći. Neću zakazati, pokazat ću vam koliko sam uistinu dobar. Znam dugo Dilliana, on je tvrd borac, dobar je s dobrim planom borbe'', rekao je Fury te dodao:

''On je sigurno u Top 10 borbi koje sam imao. Ne znam hoće li biti broj 2 ili 22, ali ako se sada ne pokaže nikad neće dobiti priznanje. Ili ako ga nokautiram odmah na početku.''

Fury smatra kako je Whyteov stil sličan onom Dereka Chisore te kaže kako će se znati s time nositi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider