FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
slijedi boksačka groznica

Sve vodi prema megaspektaklu: Joshua i Wilder dobili suparnike!

U listopadu i studenom na rasporedu su dva boksačka meča koja vode prema velikom "finalnom obračunu" Anthonyja Joshue i Deontay Wildera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznata je iduća borba Anthonyja Joshue, odnosno ime protivnika koji će napasti njegove pojaseve svjetskog prvaka. To je Kubrat Pulev, a njih dvojica će se sučeliti 28. listopada u Cardiffu.

Joshua je trebao odraditi revanš protiv Vladimira Klička, no nakon što se Ukrajinac umirovio, krenula potraga za protivnikom. Pulev je od početka bio glavni kandidat, zbog svog položaja na ljestvicama verzija kojih Joshua drži pojaseve, a sada je to i potvrđeno. 36-godišnji teškaš će pokušati biti uspješniji nego u svom prvom napadu na svjetske titule.

27-godišnji Britanac će braniti sve tri titule koje drži, odnosno one po WBA, IBF i IBO verzijama, a pokušati će i nastaviti svoj briljantan niz. Naime, Joshua za sada ima skor 19-0, a sve je pobjede ostvario nokautom. Vladimir Kličko, kojeg je završio u 11. rundi, je zapravo prvi koji je izdržao dulje od prve polovice sedme runde.

Pulev je vlasnik skora 26-1, a jedini je poraz doživio krajem 2014. godine od Vladimira Klička, nokautom u petoj rundi. To je tada bilo veliko razočaranje, jer su mnogi Puleva vidjeli kao onog tko će zaustaviti Ukrajinca. Ipak, od tada je ostvario šest pobjede, kojima je došao do ove prilike. Većinu svoje profesionalne karijere (22 od 27 mečeva) je odradio u Njemačkoj, a ovo će biti prvi puta da boksa “na otoku”.

Ovaj meč održava se samo tjedan dana prije drugo velikog teškaškog šampionskog okršaja, onog koji će u Americi odraditi Deontay Wilder i Luiz Ortiz. Tko zna, možda nakon ova dva duela napokon vidimo i onaj koji svi žele, duel između prvaka koji hara Europom i prvaka koji hara Amerikom. To bi bila prava stvar za svjetski teškaški boks, posebno ako pobjednici ovih mečeva budu brutalni nokauteri - Joshua i Wilder.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider