Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trojica s double-doubleom

Zadar u dramatičnoj završnici bolji od Cedevite, Cibona izbacila Split

Zadrani su smanjili, ali Zagrepčani uskoro imaju meč loptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra u subotu su u Višnjiku u neizvjesnoj završnici svladali Cedevitu sa 85-83 (49-35), te su u seriji na tri pobjede smanjili zaostatak na 1-2 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske.

Zadrani su dominirali tri četvrtine, u trećoj dionici imali su i 22 koša prednosti, a u posljednjih deset minuta ušli su sa 17 koševa viška (73-56). No, u zadnjoj četvrtini Cedevita se uspijeva vratiti te minutu i pol prije kraja povesti 83-82. Ipak, na kraju su slavili Zadrani, a koševe odluke postigli su Luka Žorić i Domagoj Vuković.

Kod Zadra trojica igrača su imala "double-double" učinak. Vladimir Dašić upisao je 19 poena i 11 skokova, Luka Žorić 17 koševa i 11 skokova, a Luka Božić 16 poena i 12 skokova. Ekipu Cedevite predvodili su Amerikanci Jacob Pullen sa 21 i Justin Cobbs sa 15 koševa

Drugu meč loptu Cedevita, koja vodi sa 2-1 u pobjedama, imat će u utorak, 14. svibnja, kada se igra u Zagrebu.

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u polufinalu sa 3-0 u pobjedama eliminirali Split. Cibona je u subotu pred svojim navijačima svladala Split sa 83-78 (39-41).

U izjednačenoj utakmici gosti su imali najveću prednost tri i pol minute prije poluvremena, kada su vodili sa 12 koševa (39-27), ali je Cibona uspjela smanjiti na minus dva. Rezultatska neizvjesnost nastavila se do kraja utakmice, pa je 18 sekundi prije kraja susreta Split došao na dva koša zaostatka (76-78), ali onda su Roko Rogić i Filip Bundović iz slobodnih bacanja osigurali pobjedu Ciboni.

Kod Cibone najbolji je bio Filip Bundović sa 24 koša, a Marko Ljubičić ubacio je 13 poena. Ekipu Splita predvodio je Pavle Marčinković sa 20 koševa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider