Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uvjerljivo na vrhu

Warriorsi dobili poveznicu s Barcelonom i srušili Clevelandov NBA rekord

Golden State Warriorsi ruše rekorde i izvan košarkaških parketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi srušili su NBA rekord potpisavši sponzorski ugovor s Rakutenom, japanskim tehnološkim gigantom koji je u svijetu sporta najpoznatiji kao sponzor Barcelone. Warriorsi će na dresu nositi logo tvrtke za 20 milijuna dolara po sezoni, gotovo dvostruko više od dosadašnjih rekordera Cleveland Cavaliersa koji su potpisali ugovor s Goodyearom.

Reklame na dresovima novost su u NBA-u i prvi će se put pojaviti ove sezone u okviru trogodišnjeg pilot-programa. Budući da su ''čisti'' dresovi dugogodišnja tradicija, sponzori će dobiti samo maleni kvadratić na lijevoj strani dresa.

To objašnjava i vrlo jeftinu cijenu oglasnog prostora Warriorsa u odnosu na Barcelonu, koja je s Rakutenom potpisala četverogodišnji ugovor vrijedan 196 milijuna eura ili 49 milijuna po sezoni, gotovo trostruko više od Warriorsa koji će zaraditi 16,7 milijuna eura po sezoni.

Navijači nisu najbolje prihvatili nove, sponzorske dresove u NBA-u, zbog čega će se i dalje prodavati ''čisti'' dresovi. Sponzorski dresovi Warriorsa prodavat će se samo u njihovoj Oracle areni. Procjenjuje se da će Rakuten, kada se zbroje prodaja dresova i protuvrijednost oglasnog prostora koju donosi mjesto na dresu vrlo popularnih Warriorsa, uprihoditi između 32 i 37 milijuna dolara.

Warriorsi su 14. NBA klub koji je prodao oglasni prostor na dresu, a najviše prašine izazvala je prodaja dresa Boston Celticsa, čiji će klasični, zeleni dres sadržavati logo tvrtke General Electric.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider