Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna utakmica

Senzacija u Puli: Istra uraganskim poluvremenom nokautirala Rijeku i izborila finale Kupa!

Nakon neviđene drame na koncu su Puljani ti koji slave...

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Istra 1961! Puljani su na svojoj Aldo Drosini u polufinalu s 3:2 svladali Rijeku i plasirali se u završni meč za Rabuzinovo sunce koji će se odigrati 19. svibnja u Velikoj Gorici. Suparnik će im biti bolji iz ogleda Dinamo - Gorica (termin za taj susret još nije određen zbog europskih obveza Modrih).

Istra je odigrala fenomenalno prvo poluvrijeme, jedno od najboljih u povijesti kluba, otišavši na odmor s gotovo nestvarnih 3:0. Početkom nastavka Riječani su postigli prvi pogodak, sredinom drugog dijela i drugi poslije kojeg su nastavili pritiskati, ali domaćini su se uspješno obranili i otišli u finale.

Odlično su Puljani otvorili utakmicu i poveli već u sedmoj minuti zgoditkom Josipa Šutala koji je poentirao glavom poslije kornera.

U 23. već je bilo dva razlike. Japanski napadač Taichi Hara pobjegao je pozornosti riječke obrane, izašao sam ispred Ivana Nevistića, zaobišao ga i lakoćom poentirao.

Prije odlaska u svlačionicu uslijedio je još jedan šok za Rijeku. Antonio Ivančić je krasno uposlio Gedeona Guzinu koji je neobranjivo pogodio.

gol expired Igrači Istre prekinuli trenerovo javljanje i napravili ludnicu: "Zaslužili smo ovo finale" divider

Na poluvremenu je trener Rijeke Goran Tomić odlučio kako nema više što čekati, napravio je tri promjene i relativno brzo Rijeka je smanjila zaostatak. U 53. minuti je Josip Drmić pogodio iz okreta s nekih 15-ak metara.

Preko Roberta Murića u 71. minuti Rijeka je uspjela iz jedanaesterca postići i drugi pogodak.

Do kraja je bilo sasvim dovoljno vremena, ali nije bilo dovoljno ideje, energije ni znanja u riječkim redovima da uspiju postići treći gol i odvesti utakmicu u produžetke.

Može li Istra do povijesnog trofeja?

Ova će generacija Žuto-zelenih u jednoj utakmici finala koje je na rasporedu 19. svibnja, protiv Dinama ili Gorice, pokušati osvojiti prvi trofej u klupskoj povijesti. Istra je dosad samo jednom bila u finalu Kupa, bilo je to 2003. godine kad se ovaj klub zvao Uljanik i tada su u finalu koje se igralo na dvije utakmice s ukupnih 5:0 poraženi od Hajduka.

Termin polufinalnog okršaja Dinamo - Gorica na Maksimiru bit će poznat nakon uzvrata četvrtfinala Europske lige koji Dinamo protiv Villarreala igra u četvrtak u Španjolskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider